Vad är en Ljusarbetare

Andligt uppvaknande med Diana Sjöbeck
Minns… att du har en hel inre värld att utforska.

Redan sedan jag var barn har jag känt mig ensam, utanför och att jag inte riktigt hörde hemma här. Jag kunde ofta titta upp mot den stjärnbeströdda himmelen och känna en djup sorg och längtan till mitt hem, mitt hem som var bland stjärnorna.

Min barndom var hård, våldsam, kärlekslös och ensam. Redan tidigt i skolan gjorde jag uppror mot skolans inlärningssystem som liknade mer korvstoppning. En av mina totalt empatilösa lärarinnor försökte kuva mig med sina handflator mot mina kinder och huvud. ”Det kommer aldrig att bli något vettigt av dig” – skrek hon mig ofta i örat. Hennes och många andras psykiska och fysiska misshandel har inte gjort någon nytta men allting är relativt beroende på vem man frågar. Jag passade definitivt inte i mallen där små människor ska stöpas till små robotar utan Fri Vilja.

Mitt liv har kantats av svåra prövningar, ständiga hinder och konflikter. Men dessa erfarenheter uppmuntrade mig till att upptäcka svaren inom den andliga världen eftersom det var här jag kände att jag kunde komma i kontakt med vem jag är och vad mitt syfte med detta livet är. Jag har för länge sen lämnat illusionen om att vara som alla andra eller att jag ska passa in i samhällets strukturer eller färdigstansade mallar om vem jag är. Jag är unik, jag går min egen väg och jag har inga problem att gå ensam om det är nödvändigt. Nu med facit i hand inser jag att de flesta Ljusarbetare har liknande historia och detta fyller mig med glädje.

Vi är många och vi utför ett arbete på det sättet som vi kan och med de verktyg vi har till hands. Vi vet att vi inte är bättre eller högre än någon annan. Vi anser oss inte vara överlägsna eller mer upplysta än andra. Vi förstår att vår utveckling kan ta oss till olika platser och möta alla aspekter av oss själva. Vi kommer från en annan plats, vi är mycket gamla, har andra erfarenheter och en annan bakgrund och det är det enda som skiljer oss från andra. Vi har valt att komma hit och leva livet här, med samma förutsättningar, minnesförlust, förvirring och självbedrägerier. Vi förstår att enda sättet att kunna hjälpa andra att uppnå ett tillstånd av sann lycka, kärlek och upplysning är genom att gå igenom alla stadier av okunnighet och illusioner tills vi själva fått verktygen till att hjälpa andra. En del av oss tappar sin väg genom livet eftersom både samhället, vänner och familjemedlemmar föder oss med värderingar och rädslor som för det mesta går emot våra naturliga impulser. Vi kan hamna i självtvivel, självförnekelse, depressioner och hopplöshet. Men vid någon tidpunkt i livet, vaknar vi upp, kommer till insikt och tar tillbaka vår inre kraft och styrka och kan genomföra det arbete som vi påbörjat.

Sanning och ärlighet är ett av det mest viktiga steget för en sann Ljusarbetare. Detta är endast möjligt när Kronchakrat är öppet och en kontakt till ditt Högre Jag (kontakten till högre medvetande) skapats. När Kronchakrat är öppet och i balans med resterande chakran ger denna medvetenhet (tänkande) en stor förmåga av att bara veta vissa saker. Det är först då du utnyttjar din kapacitet till högre visdom och andliga vägledning. När detta högre tänkande förenas med ärlighetsprincipen kommer du att veta, känna och agera i enlighet med sanningen. När människor är oärliga stängs Kronchakrat och samma princip gäller att inte vara medveten om sitt inre mörker som måste läkas och transformeras. Oavsett hur omgivningen än är gentemot sig själva och dig är ärlighet en gåva som du ger till dig själv och den kan endast berika ditt liv på många plan och din framtid. Nedan följer några exempel på vad en Ljusarbetare är. Beskrivningen är lite generell men ger ändå en bra klar bild som jag vet att många känner igen sig i.

Några gemensamma drag som Ljusarbetare delar:

Ljusarbetare har många livstider bakom sig och har nästan alltid innefattat någon form av andligt arbete. De har haft roller som schamaner, häxor, präster, prästinnor, munkar, eremiter, nunnor etc. De har många gånger fungerat som kanaler mellan den synliga och osynliga världen. De har utsatts för förföljelser, grymhet, tortyr och mord. De trauman och tragedier har satt djupa spår i deras själar och av den anledningen väcker det djupa känslor av sorg och smärta när de blir attackerade för den de är.

Ljusarbetare respekterar och hedrar allt liv och har stor kärlek för djur och natur. När människor skövlar och förstör miljön på grund av makt och girighet känner de stor sorg och förlust inom sig. Medvetet eller omedvetet känner de hur allting hänger samman.

Ljusarbetare är väldigt hjälpsamma, känsliga och empatiska. En del kan ha problem med att hantera aggressivt beteende och stå upp för sig själva, detta mycket på grund av deras tidigare erfarenheter och minnen. De känner av och har lätt för att plocka upp negativa känslor och sinnesstämningar hos andra. Genast sätter de igång och balanserar och transformerar dessa negativa energier. En del gör det medvetet en del gör det omedvetet. Eftersom de lätt blir dränerade på grund av detta arbete, behöver de vara ensamma i perioder eller regelbundet, vilket de flesta inte har några problem med, för att skilja på sina egna och andras känslor och fylla på sin egen energi. De har mycket svårt för att säga ”nej” till dem som ber om hjälp vilket också ofta resulterar i att de blir utnyttjade.

Traditionella jobb med stark hierarki av överordnande passar dem inte alls. De har ett naturligt motstånd till maktmissbruk, girighet orättvisor och underkastelse. Innerst inne vet eller känner de att de har andra uppgifter här på jorden.

Redan sen tidig barndom känner Ljusarbetarna att de är olika alla andra. De känner sig ofta isolerade, ensamma och missförstådda. Redan som barn uppvisar de en mogenhet och djup som inte alltid accepteras eller förstås. De blir för det mesta exkluderade och stämplade som outsiders. Allt detta sporrar dem till att bli individualister och hitta sina egna vägar genom livet. De kan känna av om någon är genuin mot dem eller inte.

Ljusarbetare lockas till yrken för att hjälpa människor som t.ex. terapeuter eller lärare. De kan ha alla möjliga vårdande yrken men på djupet inspirerar de sina medmänniskor till mycket mer än den yrkesroll de för närvarande har. De attraherar för det mesta till sig ”sårade” människor som behöver helas på olika sätt och plan. De flesta ljusarbetare söker sig fortfarande till de andliga yrken som t.ex. healing, rådgivning, astrologi, Feng Shui, yoga.

Ljusarbetare har svårt för att spela teater eller att vara något som de inte är. De spenderar hellre tid i sin ensamhet än att umgås med människor som inte förstår deras sanna jag, eller accepterar dem för den de är. I sociala sammanhang där de inte känner sig hemma blir de ofta stämplade som ”den där konstiga” i rummet. De är inte intresserade av någon form av ytlighet eller nyheter som enbart matar dem med negativ information.

Ljusarbetare har ofta naturliga gåvor och talanger inom olika områden, till andras förtret, och som också många gånger stoppar deras flöde i livet på grund av andras rädslor och känslor av otillräcklighet. De vill arbeta för fred, balans och harmoni. De är inte konkurrenskraftiga eller mycket för att armbåga sig fram i livet. De ogillar starkt att slåss för sin sak men kan bli väldigt arga när någon eller något levande behandlas grymt eller orättvist.

Ljusarbetare är inte materialistiska eller statushungriga. De är nöjda med att leva ett enkelt liv och ha tillräckligt med pengar för att leva anständigt. De vill ha ett hem som återspeglar balans och harmoni för att de ska må bra och tillföra dem den energi som de ofta måste arbeta upp i sin ensamhet.

Ljusarbetare är djupt andliga men följer inte någon särskild religion. De har en naturlig känsla för vad som är rätt och fel och följer den inre visdomen och kunskapen de har. De har en dragningskraft till forntida civilisationer, mytologi, symbolism, legender om ex. Lemurien och Atlantis samt det mesta inom Sci-Fi och fantasy.

En sann ljusarbetare har inget behov av att höja sig själv till skyarna eller att påstå sig vara ljusare och bättre än någon annan. En sann ljusarbetare bara vet att den har en uppgift och försöker slutföra den på bästa sätt som den kan.

Andligt uppvaknande med Diana Sjöbeck
De bästa erfarenheterna i livet

Vi har kanske olika syn på vad en ljusarbetare är men hur ska vi veta vad som är vad om de olika definitionerna flyter ihop med både det ena och det andra. Det kanske handlar om medvetenhet, hur långt vi har kommit i vår egen utveckling och hur mycket vi kommer ihåg av tidigare minnen och syftet med varför vi är här. Men en sak vet jag med säkerhet och det är att en sann ljusarbetare aldrig blundar för orättvisor och lidande. De stoppar inte huvudet i sanden och ignorerar problemen som finns. De gömmer sig inte bakom ord av ljus och kärlek samtidigt som de är passiva inför det som sker omkring dem. De tar inte den enkla utvägen och påstår att andras mörker skapar denna världs problem. De är inte omedvetna om de olika krafterna och syftet med deras existens. Slutligen sprider de inte illasinnat skvaller eller smutskastar andra för att själva framstå som goda.

Oavsett om dessa problem är våra egna, andras eller globala så kämpar ljusarbetarna till att finna kärleksfulla lösningar och hjälpa människor till ett uppvaknande, så gott som de kan.

Önskar er alla ett liv i ljus, kärlek och flöde

© Diana Sjöbeck 2008/2019

Reklam1

16 svar till “Vad är en Ljusarbetare”

  1. Hej Diana. Uppskattar ditt inlägg, det beskriver mycket väl vad jag känner inombords. Jag har så många frågor som jag försöker ta reda på. Kämpa på som du gör för du är inte ensam!

    Gilla

  2. Så sant ! Detta stämmer så bra och nu förstår jag mer om mej själv. Tack för att du la ut detta att läsas av var och en.Nu förstår jag också varför jag alltid känt en längtan till något som jag inte vet vad det är.

    Gilla

  3. Mina misstankar om att vara en Ljusarbetare blir ytterligare bekräftad. Får hypnosterapi som avslutas med Regression. Ska bli intressant att få kunskap om mina tidigare liv. ♥

    Gilla

  4. Diana! Jag har precis läst din berättelse, den kunde ha handlat om mig. Jag har aldrig hört talas om att någon upplevt det så otroligt lika som jag under hela mitt liv. Det känns inte längre lika ensamt. Fick i Facebook grupp läsa att jag är en ljusarbetare, hade ingen aning om vad det var. Sökte på nätet och hittade hit till dig. Jag har den senaste tiden (månader…) uppmärksammat återkommande sifferserier (nu senast 2121 och 555) och undrade vad detta var. Alltid längtat efter att hitta forum och utvecklas andligt men aldrig hittat rätt. Sifferserierna känns som en maning till att det är dags att ta ett kliv framåt, men jag vet inte hur. Några idéer?

    Gilla

    1. Hej Jeanette
      Kul att du hittat hit och fått svar på några av dina frågor. Numerologi är tyvärr inte alls min grej och har du fått siffrorna till dig är det ämnat åt dig att finna svaren. Hoppas att du ska trivas här och jag önskar dig all lycka på din resa genom livet som ljusarbetare. Kram ❤ ❤ ❤

      Gilla

  5. Tack fick veta för inte så längesen att jag är ljusarbetare och efter jag hade läst denna artikel är jag ännu säkrare på vem jag är.

    Gilla

  6. Tack för sån bra förklaring! Har letat efter en för att förstå vad det innebär och varför de är några som har sagt att jag är en ljusbärare. Känner att det du skrev passar så bra in på mig, och ändå är jag så ung ännu, är 22 år, men känner att jag har en gammal själ hehe ^^ Ljus och kärlek!

    Gilla

  7. Å tack! Nu förstår jag varför jag är som jag är. 🙂 Har fått hört att jag är en ljusarbetare, men visste inte vad det betydde. Tack älskade du. ❤

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.