Se bortom skuggorna för att finna ljuset i hjärtat

Att förlåta människor som på olika sätt gör oss illa är inte alltid lätt. Det är inte heller lätt att förlåta människor som inte vill ta ansvar för sina egna liv, utan ständigt måste beskylla någon annan för alla olyckor som drabbar dem. Det är kärleksfullt att vända andra kinden till, särskilt när känslan av att vilja slå någon i huvudet, riktigt hårt, är den primära känslan.

Vi förstår att dessa människor inte vet bättre och att vi kan förlåta dem trots att de vill förgöra oss. Vi som vet bättre, vi förstår hur de Universella lagarna fungerar. Vi har vetskapen om att allt icke kärleksfullt som skickas ut mot andra, alltid kommer tillbaka, ibland även med ränta. Vi förstår också att vi alla har ett eget ansvar mot oss själva och att endast vi själva kan på egen hand skapa det liv som vi vill ha. Du och jag förstår att det inte är vår uppgift i livet att döma andra människors liv eller beslut som de tar. Helst av allt vill vi, leva våra egna liv i lugn och ro, låta andra göra detsamma, utan att ständigt bli skändade av andra människors negativa energier i form av avundsjuka, lögner och ilska.

Som sagt, förlåtelse är inte en lätt sak. Särskilt när vi vet att det finns människor som vill förstöra det vi har byggt upp eller håller på att bygga upp. De förstår inte hur mycket tid, energi och många gånger personliga erfarenheter (tragedier, smärta, sorg, lidande) det har tagit oss att skapa den framgången och lyckan vi har i dag. Detta ser dem inte, detta vill de inte kännas vid eller förstå. De förstår inte hur det är att ligga sömnlös om nätterna, gråta av vanmakt och ständigt gå omkring med oro i hjärtat. De har inte hört alla böner på hjälp, räddning eller tecken på att hoppet finns runt hörnet.

Det enda dessa människor ser är ett slutresultat som, i deras förvridna sinne, har trillat ner ifrån himlen eller blivit serverat på ett vackert silverfat. Där är de nu, på den platsen vi själva var, en gång i tiden. Även om alla deras ”lyckönskningar” försvårar vår resa, stoppar oss en stund, kommer vi fortfarande att gå med huvudet stolt och tacka dem för alla ”gåvor” som de skickat i vår väg. Vi kommer att ta oss förbi de hindren också, precis som förr, och bli ännu starkare, mer ödmjuka och ännu mer kärleksfulla. Detta vet jag, det känner jag i mitt hjärta och så kommer det att bli.

Vänligen dela tack

© Diana Sjöbeck

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s