Vad var det jag sa

Vad var det jag saDetta avskyvärda ”Vad var det jag sa” mantrat, skulle vi alla må mycket bättre av om det skrotades. Hur mycket fördomar och projiceringar finns det egentligen bakom detta påstående? Människor som anser sig följa sin intuition eller inre känsla när de dömer en annan människa. Visst finns det många ohederliga människor i världen, det förnekar jag inte alls. Vi ska lita på vår intuition när den varnar oss. Men vi ska också vara medvetna om att en del människor också är våra lärare. Med det menar jag, att de speglar mönster, attityder och beteenden som vi själva bär på, antingen medvetet eller omedvetet.

Du kanske inte gillar en person för att den speglar något du själv är missnöjd med, du kanske styrs av avundsjuka, du har kanske brister du inte vill se eller är medveten om? Det är väldigt enkelt att anse sig själv vara felfri, färdig med sig själv och inte styras av sitt Ego. Den som verkligen tycker detta har med stor sannolikhet mest att lära och då speciellt när det finns fördomar mot andra människor (som då också gärna sprids till andra genom förtal) och som göms bakom påstådd intuition eller inre känsla. Det är en stor skillnad på att döma och göra en bedömning av en person i sin helhet. För att undvika onödig Karma och börja agera mer utifrån kärleksfull energi, finns det två steg som hjälpt mig, på min resa genom livet.

Det första steget är att rannsaka dig själv lite då och då och komma underfund med varför du inte gillar vissa personer och om din inre känsla eller intuition verkligen är berättigad. Du måste våga bemöta ditt inre mörker, dina tillkortakommanden, för att kunna växa och utvecklas till något högre än vad du är i dag. Detta steg visar att du är ansvarsfull och kärleksfull medborgare i Universum. Om du inte känner igen något av det som jag påpekat här ska du givetvis följa din inre känsla eller intuition. Vi får många varningar från våra medhjälpare och dem ska vi lyssna på. Vi ska bara vara medvetna om vad som är vad och det är allt jag försöker säga här.

Om du är osäker på varför du känner som du gör mot dessa personer, bör du behandla dem med samma öppenhet och respekt som du visar alla andra människor. Med andra ord ger du dem samma chans som du ger alla andra. Om du behandlar dessa personer genom att vara fördomsfull, kommer de garanterat att känna av denna särbehandling. I samma stund som de känner av detta konstiga beteende kommer de i sin tur att behandla dig på samma sätt. Ni har skapat en nedåtgående spiral och som slutligen endast kommer att bekräfta dina farhågor (inre känsla eller intuition). Kom ihåg att ord inte är det enda sättet att kommunicera med. Vad för typ av energi du utstrålar är tusen gånger viktigare och är det som de flesta av oss följer. Bemöt andra så som du själv vill bli bemött och livet blir genast mycket enklare.

Vänligen dela tack

© Diana Sjöbeck

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s