Hjärtats lidande

GirighetHjärtats lidande handlar inte om mitt personliga lidande utan om världens lidande skapat av lägre stående varelser som kallar sig ”människor”. Människor för mig är de som har utvecklat empati, förståelse och agerar utifrån hjärtenergin, medan dessa varelser gör det inte. Tro inte att bara för att några få personer lyckats skapa sig enorma rikedomar och framgångar alltid är kärleksfulla. Tro inte heller för den sakens skull att fattiga personer alltid är kärleksfulla i sina energier. Det är t.ex. inte rika människor som slaktar och skinnar djur levande. Mörkrets redskap finns på många platser, poster och skepnader. Det de gör är att förgöra ljuset och mångfalden av jordens rikedomar. De skapar ett lidande i dag som inte längre går att beskrivas, bara för att de kan och för att de anser sig ha brist på pengar. Pengar… denna nya tids Gud som orsakar mer problem än någonsin.

Varje dag får hjärtat sina törnar av livets mörkare sidor. Lågan som brann så klar och starkt har sakta men säkert börjat falna. Jag ser och känner vanmakten över denna omänskliga värld och det väcker djup ångest i min själ. Att med hjärtat känna tårarna, sakta strömma nerför kinderna, från stumma skrin av fasor är öronbedövande för mitt inre. Att leva i en värld, av mångfald och rikedom, som våldtas varje dag är för mig ologiskt och fullkomligt obegripligt. Hjärtlösa handlingar av alla dess like går ostraffade samtidigt som girigheten upphöjs till skyarna. Den nya tidens gud som törstar efter blod, svett och tårar och som inte nöjer sig med det lilla. Friheten som det pratas om har förlorat sin glans och när vi inser att frihet aldrig kan byggas på andras lidande kommer vi att förstå dess rätta betydelse. Dessa handlingar kan inte vänta med att förstås vid ett senare tillfälle, de måste upphöra NU. Visst är det härligt med positiv energi, uppmuntrande ord och kärleksfulla budskap men när hjärtat gråter måste även de känslorna förmedlas och bejakas.

Vänligen dela tack

© Diana Sjöbeck

2 kommentarer

  • Jag håller med dig för jag lider också i mitt hjärta att världen är så omänsklig, utan kärlek. Jag längtar efter kärlekens återvändande. De fel och omänskligheter som har begåtts får de människor som är skyldiga till dem får de uppleva i sina nästa liv så att de kommer till insikt.

    Gilla

    • Jag önskar, precis som du, kärlekens återvändande. Min önskan är att människor börjar vakna och inse att vi inte kan fortsätta i den riktning där vi sprider förödelse på denna planet. Jag önskar inte att någon lider eller ska lida i något framtida liv. Vi behöver förändringar nu och har inte råd att vänta på att framtida generationer ska komma till insikt. I morgon kan det vara för sent. Människor, djur och naturen lider medan många av oss sitter och skickar ljus och kärlek, till ingen nytta. Vad jorden behöver är mer handlingskraftiga kärleksfulla människor som kan lagstifta, påverka och utföra snabba lösningar på de problemen som finns. På mindre än hundra år har människor lyckats förstöra så mycket på grund av girighet och makt.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s