Ta ansvar för vem du är

Ta ansvar för vem du ärNär du är i balans, lever du i nuet och har ingen egentlig önskan om att tänka på det förflutna eller på det som skall komma att ske. Du förstår att det är i Nuet som du upplever lyckan och glädjen över livet, varje sekund är oändligt rik. Framtiden ändras varje sekund och de vägar du har framför dig medför alla ett stort ansvar, både när det gäller dig själv och andra. Ha tillit till dig själv, din förmåga och vägledningen du får varje dag. Du har ett gott hjärta som vill hjälpa andra och låt ingen få dig att tro något annat. Ge av ditt stöd, uppmuntran och dela med dig av den inre rikedomen du har.

Kunskap som inte är förankrad i hjärtat kan stjälpa mer än du tror. Vi har alla olika bakgrund och hanterar våra känslostormar på olika sätt. Det som är lätt för dig kan vara svårt för någon annan. Det som är självklart för dig är inte alltid självklart för alla andra. Det finns inga rätt och fel när det gäller personlig andlig utveckling, den bara ÄR. Den som vandrat på livets hårdare stigar kan många gånger vara mer sårbar än andra. Visa då lite mer förståelse för den människan och vad den går igenom. Jag pratar inte om offermentaliteten, jag pratar om överkänslighet som är en obalans i sig när många känslor har förtryckts, ignorerats eller förträngts. Ibland är ilska bara ilska och handlar inte om speglingar. Förstå skillnaden.

Döm aldrig, människor reagerar olika i en och samma situation. Det som är din sanning behöver inte vara någon annans. Det finns olika svar på en och samma fråga. Bli aldrig för bekväm i din tolkning av livet, en del personer kanske reagerar på ett sätt som du inte förväntar dig. Den personen kanske enbart återspeglar någonting du har inom dig själv och som du bör titta på. Om så inte är fallet är det dags att gå vidare mot nya äventyr men använd aldrig rädslor av olika slag som en ursäkt för att sluta bry dig. Har du satt igång en process (vad det än må vara) skall du ta ansvar för denna och avsluta det du påbörjat på ett kärleksfullt sätt. Detta gäller dig själv men också när du hjälper andra.

Hur vill du bli behandlad? Vad tycker du om människor som har förutfattade åsikter om dig? Hur mår du när människor dömer dig? Vi är alla en del av någonting stort, en helhet, och alla skall behandlas med omtanke, kärlek och respekt. Ha tålamod med dig själv och andra. Uppmuntra och hjälp dem som ber om hjälp, de som inte förstår skall du inte se ner på. Du har också varit på den punkten någon gång under din utvecklingsprocess. Den dagen kommer när sanningarna uppenbaras för var och en och då kommer ödmjukheten att vara en stor tillgång. Varje dag blir en ny människa medveten om dess handlingar, både på gott och ont. Detta medför personliga förändringar som kan vara smärtsamma och då behöver vi ge dem kärleksfull vägledning. En tanklös handling eller ord som inte är förankrade i hjärtat kan blockera en människas utvecklingsprocess, särskilt när den resan är plågsam och främmande. Gör det som känns rätt, följ ditt hjärta, din inre röst. Det är stor skillnad på att känna med hjärtat och känna med huvudet. Om du har förmågan att förstå dig själv, din situation och dina erfarenheter kan du använda samma källa till förståelse för att även bemöta andra.

Vandra i ljus, kärlek och flöde ❤ ❤ ❤

Vänligen dela tack

© Diana Sjöbeck 1992/2014

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s