Tänk positivt så löser allting sig?

Att leva i nuetHur länge har du försökt att fly ifrån dig själv och kommit tillbaka till den punkten du började springa ifrån för glatta livet? Har du inte tröttnat på att höra samma gamla visa av att: Tänk positivt så löser allting sig? Det där positiva utanför dig själv som alltid är utom räckhåll och förunnat bara en del som ständigt trycker det i ansiktet på dig? Varför fungerar det inte, är det fel på mig eller är jag inte värd det bästa som livet kan ge mig? – är säkert frågor du ställer till dig själv ofta. Det är inget fel på dig eller någon annan för den delen heller. Felet ligger i att fly från ditt eget inre som behöver omtanke, ljus, kärlek, förlåtelse. Du behöver tid till att läka, du behöver lägga lite mer fokus på de delarna inom dig som inte mår bra. Att fly, har du gjort tillräckligt länge utan resultat, samtidigt som du försökt tänka positivt, utan resultat. Är då inte detta tydliga tecken på att den ryggsäcken som du bär på, hänger kvar oavsett hur mycket eller fort du försöker springa?

Ditt eget hjärtaDagligen möter och pratar jag med människor som är förblindade av dessa positiva illusioner. Jag förstår inte varför det är så fruktansvärt fult att känna sig ledsen, sårbar eller arg? Jag förstår ännu mindre varför gamla sår inte tillåts läka genom att avsätta tid till att faktiskt göra det, utan att det skall kännas som ett nederlag eller att det är något fel på oss som människor? Nä, det är mycket bättre och ärligare att gömma dig bakom fasader av att allting är bra samtidigt som du förväntar dig att bra, positiva energier ska trilla ner från himlen över dig. Du känner till den där berömda bägaren som redan är full av både det ena och det andra inom dig. Försök fylla på mer och se vad som händer… Har du inte tröttnat på att trampa i samma gamla fotspår eller vakna varje dag och veta, innerst inne, att denna dag kommer att bli sig lik som alla andra? Ingen förändring, fram med det stela leendet och fortsätt sprid positiva budskap och dylikt som du innerst inne inte själv tror på längre.

EnergislösningJag är inte emot positiv inställning, tänka och känna livsbejakande eller att ha förväntningar på positiva saker av livet. Det jag är emot är att detta eviga mantra av att tänka positivt har gått till en överdrift. Människor tillåter sig inte känna efter på vad som är i obalans. Istället finns ett ständigt fokus på att en yttre kraft, i form av en ängel ska ”fixa” dina inre obalanser inom dig. Du har fokus på dina ”skapande tankar” men har glömt bort eller ignorerar dina ”skapande känslor”. En människa med ex. känslor av övergivenhet, blir inte hjälpt av att höra att det finns änglar som ser över den. Visst är det tryggt att veta att de finns, men den inre känslan av övergivenhet måste också bejakas och läkas för att kunna gå vidare med livet. Känslan av övergivenhet är något vi alla upplevt, mer eller mindre. Människor vi älskar lämnar oss av olika anledningar men vi slutar inte leva på grund av det. Ditt inre kaos kanske återspeglas i det yttre genom att visa upp ett fulländat välstädat hem där allting måste vara just… perfekt. Det är inget fel i att ha ett rent och välstädat hem, det älskar jag fortfarande men av en helt annan anledning än vad jag gjorde förr i tiden. Det fanns en tid när jag mådde själsligt dåligt och inte kunde hantera mitt inre kaos, att jag i stället skapade ett perfekt hem, där man knappt kunde andas eller röra vid någonting.

Falska murarOm du blivit sårad av människor i ditt förflutna, har du kanske byggt upp murar för att skydda dig. Omedvetet önskar du och vill att nuvarande partners eller vänner hela tiden ska bevisa eller övertyga dig om att de inte ämnar svika dig. Murar som du själv byggt upp kan endast du själv rasera, det ansvaret faller inte på någon annan. Om du vet vad kärlek innebär förstår du också att det du indirekt kräver av andra inte heller är kärleksfullt. Ingen kan göra dig trygg, få dig hel eller ge dig livslånga garantier av något slag, som du inte är beredd eller klarar av att ge själv. Du kan inte leva ditt liv efter det förflutna, du kan endast läka och förstå varför du på något plan valt att gå igenom dessa livsprocesser. Det spelar ingen roll hur mycket en person säger till dig att den älskar dig om du själv varken tror på det eller älskar dig själv för den du är.

MurarDet är väldigt enkelt att klandra andra för allehanda missöden i livet. Jag ställde den frågan uppåt vid en tidpunkt när jag bad om att få komma hem. Hade vid det tillfället fullständigt tappat all livsglädje och var bara trött på allting. Jag såg ingen ljusning, kände bara en tomhet och ett lidande utan slut. Somnade utmattad på soffan och drömde om att jag simmade i havet, inget land i sikte. Plötsligt kom en delfin och en val upp från ingenstans och började knuffa mig ner under ytan. Jag började dyka och märkte att jag utan några problem kunde andas under vattnet. Samtidigt som vi dök, sjöng valen för mig hela tiden. Jag kände ett lugn och stillhet, något som jag än i dag inte ens upplevt i någon meditation. Långt, långt ner i avgrunden satt en fantastisk vacker vattendrake, omsluten av ett skimmer i alla regnbågens nyanser. Den tittade på mig med sina visdomsfulla ögon, som tycktes tränga in i min själ och talade till mitt inre. När samtalet var slut, räckte hon över en rund kristall till mig och sa att denna representerade mitt Tredje Öga. Jag vaknade med ett ryck och det tog mig många år innan jag förstod det budskapet och kom ihåg samtalet till mitt inre. Frågan jag ställde innan jag somnade var, ”Varför vi människor orsakar varandra så mycket lidande”? I dag inser jag att det inte finns några enkla svar på den frågan, eftersom alla själar har olika handlingsplan, olika bakgrund, kommer från olika platser osv. men jag delar med mig av det jag förstått fram till den punkten i livet jag är på, här och nu.

Ex. 1. Vi har möjlighet att läka vårt Karma. Nu är det inte så att: om någon gjort mig illa i ett tidigare liv måste jag utsätta den personen för samma behandling för att den ska förstå vad det innebär. Det handlar snarare om att den obalans den personen tillfogat mig kan läkas i detta liv genom förlåtelse. Vi har alla en Fri Vilja, vi kan avstå ifrån att orsaka andra det lidande vi upplevt från dem. Vi har ett ständigt val till hur vi vill vara, på vilket sätt vi skapar vårt eget liv och vad vi gör med den energin vi har till hands. Om ett Karma inte kan läkas och personer som innan har gjort oss illa, fortsätter att göra det, har vi ett val att på ett kärleksfullt sätt släppa taget om dem. Det innebär att inte hysa något agg mot dem, att inte klandra dem för alla problem som uppstår i livet eller att vi håller fast vid dem genom att skuldbelägga dem för något när vi väl är vuxna. Som barn kan många tycka att vi inte har något val, men det har vi. Hur många skyller sin dåliga uppväxt på sina föräldrar samtidigt som de på fullt allvar ursäktar sitt eget dåliga beteende genom att orsaka andra lidande? Detta är Karma i ett litet mikrokosmos. Vi har valt att födas in i den släkten och med de förutsättningarna som finns i just den familjen. Detta har vi gjort av olika anledningar som var och en måste utforska på egen hand för att få svar på varför.

Ex. 2. Alla människor vi möter finns det en anledning med. Vi lär av varandra, vi är alla en del av Helheten och Alltet. Det finns inga negativa möten eller negativa händelser (i de artiklar jag skrivit om mörkrets krafter är inte det jag förklarar här). Allt vi upplever här och nu, på gott och ont, är upp till oss vad vi gör av den erfarenheten. Vi växer, utvecklas och får insikter av allt som kommer på vår väg genom livet. Det finns inga rätt eller fel, det finns inga bra eller dåliga erfarenheter. Allting vi upplever bara ÄR men det är vår tolkning som stämplar det som bra och dåligt. Våra egna rädslor återspeglas i livet, våra värsta farhågor kan besannas och även monstren i mörkret kan framträda med sina huggtänder. Detta är våra värsta rädslor som manifesteras genom ett inre som inte blivit läkt, ett öppet sår som skriker efter kärlek och omtanke.

Ex. 3. Vi kommer från olika platser i Universum, från olika solsystem och dimensioner. En del väljer att komma hit för att utföra ett ljusarbete, en del är här för att enbart betrakta, uppleva och ibland ingripa. En del kommer hit enbart för att uppleva känslan av att födas in i en tyngre dimension. Därför dör en del väldigt tidigt för att de gett sig själva den upplevelsen de behövde. Andra väljer att uppleva känslan av att leva med begränsad skapelsekraft, känslan att vara vilse i livet, att känna på materialismens värld utan hänsyn, empati eller ödmjukhet, att känna hur det är att dö, gå hungrig, vara sjuk, vara utsatt för fördomar, förföljelser och hat osv. Självklart finns det säkert många fler anledningar än det jag nämnt här och jag vill påpeka att dessa exempel bara är mina egna inre sanningar. Utforska och sök efter egna, det är upp till er själva att få era frågor besvarade.

SanningVi är många som upplevt de mörkare sidorna av livet. När jag uppmuntrar andra och hjälper dem att hitta tillbaka till sig själva är det oftast uppskattat. Det finns några få som tror att jag inte förstår deras situation eller att jag inte har insikt i hur det är att lida, ständigt råka ut för hinder eller där det mesta i livet alltid är tungt och besvärligt. Jag brukar sällan nämna att det livet jag levt, fram till nu, motsvarar många livstider. Skulle aldrig någonsin vilja jämföra mitt lidande med någon annans eller beklaga mig över det livet jag levt. Min själ har sin egen individuella resa att göra och den resan tillhör mig och inte någon annan. Jag kan förstå andras projiceringar, jag förstår energin bakom självömkan, jag kan förlåta tanklösa ord från själen som lider men jag accepterar aldrig att bli kränkt av människor, inte nu längre.

Vi är här endast en kort tid, på det stora hela. Endast du själv kan leva ditt liv och skapa din egen lycka med de instrumenten du har till hands. Det är många som jagar lyckan och känslan av att vara uppfyllda i den yttre världen. De kommer med största sannolikhet att jaga väldigt länge. Meningen med livet handlar till stor del att förverkliga sig själv på olika plan. Att uppskatta det ”lilla” och ”enkla” som tillhör vardagen är en lycka i sig. Använd din tid till att göra det bästa av ditt liv, för din egen skull.

Oavsett hur mycket lidande jag än upplevt, har det stärkt mig, gett mig insikter, gett mig möjligheter att läka mitt och min släkts Karma, lärt mig stå upp för mig själv, lärt mig se det positiva i alla möten och situationer och framförallt lärt mig att sprida av min glädje och kärlek till dem som vill ta emot. Resultatet av detta inre arbete har inte serverats på ett vackert silverfat, det har inte kommit från ingenstans eller från någon yttre källa eller kraft. Resultatet från det inre arbetet har jag gjort på egen hand och jag har fått hjälp av dem (guider och vägledare) som stått vid min sida. Jag gör, de hjälper till i den mån de kan, det är aldrig tvärtom. Detta är den stora skillnaden! Om min resa kan inspirera dig till positiva förändringar och hjälpa dig att läka dina egna inre obalanser, är jag nöjd och lycklig. Glöm inte att ge lite feedback ifall du hälsar på en stund.

Vänligen dela tack

© Diana Sjöbeck

9 svar till “Tänk positivt så löser allting sig?”

  1. Hej! En underbar sida har du skapat, jag har lärt mig en hel del efter ett sorgens liv med många motgångar. Ibland har jag trott att det vilat en förbannelse över mig. Detta med förbannelser finns ju bland många folk och tider, vad anser du om det?
    G

    Gilla

    1. Hej Gilbert
      Jag rekommenderar att du läser dessa två artiklar

      Del 1 – MÖRKA NEGATIVA ENERGIFORMER – vilka är de och vad vill de?


      Och

      Del 2 – MÖRKA NEGATIVA ENERGIFORMER – Hur och varför de attackerar oss


      Förbannelser är, enligt min mening, ett samarbete med dessa krafter. En parasitisk energiform som skapar problem för den som blir attackerad. När jag utför energirensningar är det bl.a. detta jag tar bort. För att personen inte ska bli påverkad av dessa krafter i fortsättningen måste den arbeta flitigt med att stärka sig själv och förändra sina beteenden och mönster som är negativa och destruktiva.

      Gilla

  2. Gick in här i hopp om att hitta en ny text som skulle kunna hjälpa mig, och denna gjorde det, så tack för att du delar med dig av denna 🙂

    Gilla

  3. Vilken fin text du skrivit! Jag hoppas få läsa mer inspererande texter från dig 😉 Jag älskade delen om valarna och draken.

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.