Depressioner och ljusarbetare

Först och främst vill jag vara tydlig med att min avsikt inte är att ställa någon diagnos på människor. Jag är medveten om att det finns olika former av depressioner. Det jag försöker beskriva här är ljusarbetare som lider av depressioner, hur dessa kan yttra sig och vad orsakerna kan vara.

Kära läsare, har funderat länge på hur jag ska skriva en bra förklarning till denna form av depression som många ljusarbetare lider av. Samma frågor har många ställt till mig när jag gett medial rådgivning i samband med personlig utveckling. När jag pratade med en kund för ett tag sen fick jag en klar bild över hur jag skulle formulera denna artikel, bara genom att vägleda henne. Av den anledningen känns det rätt i tiden att skriva denna artikel för att hjälpa dig, som lever med denna mörka följeslagare och är en ljusarbetare. Många som jag talat med genom åren och som lider av denna tyngd känner ungefär samma sak. Det är känslor av vanmakt, hopplöshet, känna sig vilsen i livet, inte förstå sig på denna världs fasor, lidande och omänsklighet. De upplever en själslig trötthet som inte går att beskriva i ord. De har ingen energi och har tappat kontakten till källan för kreativitet och inspiration. De kan vissa dagar känna likgiltighet men också ett innerligt djup som skiftar väldigt snabbt och intensivt. De ifrågasätter sitt syfte med varför de är här, vad syftet med deras liv är och längtar av hela sitt hjärta att få komma hem. Detta är givetvis en generell beskrivning och ska inte användas till att säkerställa någon diagnos. Människor som är glada och lyckliga kommer aldrig att förstå hur det känns att för det mesta gå omkring med ett svart hål i bröstet och ett tungsinne som konstant gör sig påmint.

Om du är en ljusarbetare som tillfälligt gått vilse i livet och inte förstår ditt syfte vill jag att du ska inse ditt egenvärde och i viss mån meningen med varför du är här. Problemen du har beror inte på dig. Problemet är att du ser, känner och upplever obalanserna i världen. Du ser de underliggande orsakerna till allt lidande som skapas av en omgivning som tappat kontakten till hjärtat. Dina ögon och sinne är vidöppna. Du ser lösningarna framför dig och blir frustrerad över att du inte kan påverka saker och ting i större skala. Du är med stor sannolikhet frustrerad över att tiden håller på att rinna ut och att mänskligheten inte kommer till insikter fortare. Det du upplever är som att titta på en dålig film i repris i all oändlighet, där samma scenarier utspelar sig och du vet exakt hur det kommer att sluta. Känslan av att vara låst av din livssituation och inte kunna skapa en bättre värld är vad som utlöser din depression (förutom de hemskheter du upplevt i ditt liv som är en annan form av depression). Du har ett bagage som du måste våga titta på och släppa taget om. Du bör lära dig att lägga energi på det du kan påverka och släppa taget om det som du inte kan förändra i dagsläget. Alla är på den platsen de ska vara, det är ingen slump med att du är född här, i den familjen du kommit till och att ditt liv sett ut på det sätt som det gjort. Utöver allt detta har du en omgivning som inte förstår sig på ditt själsliga djup, ditt emotionella mångfacetterade spektrum och aktivt mentala sinne som går på högvarv, 48 timmar om dygnet. Att inte bli bekräftad för den du är, väcker känslor av ensamhet och att vara den där konstiga typen som ingen förstår sig på. Du saknar likasinnade att prata med, ventilera ut alla dessa känslor och tankar. När dessa emotioner och tankar (som bär på energi) inte får utlopp, stannar de kvar i kroppen och orsakar blockeringar och stagnation i energiflödet. Den nedåtgående spiralen finns inom dig och den kan endast frigöras genom att få utlopp för alla dessa energier. Risken är annars stor att dessa känslor och tankar fortsätter mala inom dig och endast skapa fler känslor och tankar av otillräcklighet och vanmakt.

Ljusarbetare som lider av depressioner klassas oftast som överkänsliga och att de inte borde ta åt sig så lätt. Ja, i vissa avseenden är det nyttigt med lite självdistans och inte ta ALLT personligt men när det gäller det som är riktat mot dig har du en nyttig inställning. Du representerar nämligen hjärtat och är en direkt spegling på en värld som tappat kontakten till hjärtchakrat. Hur kan du inte ta saker och ting personligt när du har människor omkring dig, som för det mesta pratar väldigt mycket, men levererar inget av det de sagt i handlingar. Depressioner kommer inte från en klarblå himmel, de har alltid en grund och orsaken är att omgivningen ständigt svikit dig på olika sätt och vis. De flesta ljusarbetare tar sitt kall på största allvar, sin andlighet till en nivå som de flesta enbart kan drömma om och det är ett heltidsarbete. Det är definitivt inte en ”syssla” eller något som plockas fram lite då och då för att känna sig viktig. Du håller dina löften, du bryter inte överenskommelser utan att ge en riktig orsak, du är lojal, kärleksfull och har stor empati för andras lidande. Du är ärlig till 100%, du kan inte spela teater, du är klar och tydlig, du menar det du säger och säger det du tycker. Du är inte överkänslig i denna bemärkelse, du visar vägen för dem som behöver ta sig ur sin egoism och ta mer ansvar för sin egen energi. Av den anledningen är du stark och inre styrka är något som de flesta avundas när de själva saknar den. Ingen vill bli påmind om sina egna svagheter eller brister. Det är därför människor undviker dig och den dagen du börjar förstå detta kan du gå med huvudet högt och inte låta dig slåss ner av människor som är svagare än dig.

Vänligen dela tack

© Diana Sjöbeck

15 svar till “Depressioner och ljusarbetare”

  1. Tack fina Diana för att du sätter ord på…allt jag känt o känner…pågått länge. Du hjälper mig gm att jag läste detta.
    Kram Kina

    Gilla

  2. du satte ord på mycket vad jag har känt

    Tack av hela mitt hjärta för du finns och att jag fann dig

    följer nu dig från fjärran land

    har tänkt att stanna här_är nu pensionär

    Karl-Olof Blomqvist

    146 mo 6 Ban Kok Muang

    Jorakaemak, Prakhon Chai

    31140 Buriram

    THAILAND

    ________________________________

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.