Själens trötthet, dags att lämna mörkret och stiga in i ljuset

Kära läsare

Ett stort tack till er alla som följer min blogg. Jag är tacksam över den fina feedback som ni givit mig. Är väldigt glad över att mina artiklar har hjälpt så många människor. En del finner styrka i texterna, en del får många insikter och en del får kraft till att bryta sig loss från destruktiva relationer och mönster. Ni som tagit er tid till att skriva några rader eller ringt och pratat med mig har gett mig det jag behövt. Några uppmuntrande ord och uppskattning över det jag skriver om.

Nu rör vi oss sakta mot ljusare tider och det nya året är snart här. Jag önskar att alla era drömmar besannas i det nya året som kommer. Men först är det lämpligt att släppa taget om allt det negativa och destruktiva som håller er kvar i det som varit eller är. Några av er har uttryckt en önskan om att vilja läsa lite mer om olika former av blockeringar. Därför tycker jag att denna artikel kan vara till hjälp för er, som vill kasta den tunga ryggsäcken och välkomna det nya året med ny skaparkraft och kärleksfull energi. Förlåtelse är det första och det mest viktiga steget till frigörelse.

När ångesten griper tag om ditt hjärta, vem går tankarna till då? När du känner dig själsligt trött, vad är din primära känsla och tanke vid dessa tillfällen? Din själsliga trötthet är ett symptom på att någonting är i obalans omkring dig. Du blir trött, nedstämd och orolig när din själ påverkas av yttre påfrestningar såsom osanningar och manipulation från människor. Andra exempel är; när du inte lyssnar på ditt inre, när du vilseleds att gå en väg som går emot ditt hjärta och när du ignorerar varningsklockorna som försöker berätta någonting viktigt för dig. Andra orsaker som också måste nämnas är att vistas på platser och med personer som är väldigt negativt laddade. Dessa källor är de grundläggande orsakerna till dina blockeringar och själsliga trötthet. Om du redan är starkt intuitiv och känslig för energiskiftningar vet du direkt eller indirekt att någonting inte stämmer. Vid dessa tillfällen bör du stanna upp och känna efter vad dessa känslor försöker förmedla till dig. Vad är det som inte stämmer? Vad är orsakerna till dessa obalanser? Svaren finns alltid inom dig själv, om du vågar titta på dem utan att döma och utan att egot ger dig svaren som är baserade på rädslor och flykt från personligt ansvar.

Själen blir trött av osanningar och oärlighet

En del människor kan helt enkelt inte tala sanning, vara ärliga och uppriktiga med sina intentioner. Människor som ofta använder sig av manipulerande energi, falsk omtanke och låtsat intresse styrs av dessa destruktiva inlärda mönster och beteenden. Deras agenda är ganska klar och tydlig. Oavsett orsakerna har de någonting väldigt värdefullt att lära dig och det ska du vara tacksam för. Men det kommer också en tidpunkt när du lärt dig denna läxa väl och kan välja att gå vidare med ditt liv. Risken är annars stor att du själv blir kvar i dessa relationer på grund av dina mönster. Du kan säga nej till allt som du inte vill befatta dig med. Det är din rättighet och skyldighet mot dig själv. Nu pratar jag givetvis inte om att du ska vända ryggen mot människor som behöver din hjälp och ditt stöd men detta bör aldrig ske på din bekostnad eller om du själv inte mår bra.

Du bör definitivt inte slösa bort din energi och tid på människor som utnyttjar dig och som valt att stanna kvar i en negativ nedåtgående spiral. Jag kan ärligt säga att jag inte har åsikter om andras personliga resor, livsprocesser eller val i livet. Jag dömer ingen och har aldrig gjort! När någon ber om råd ger jag det helhjärtat, både professionellt och privat. Däremot har jag också rätten att välja vem jag vill hjälpa eller vad jag vill lyssna på när det gäller mitt arbete och privatliv. Jag accepterar inte förtryck i någon form! Jag accepterar inte våld i någon form! Att utsätta andra levande och kännande varelser för förtryck och våld är ett val, inte någon medfödd gudomlig eller mänsklig rättighet. Dessa två kärlekslösa handlingar är vad människor gjort i alla tider och det har tyvärr inte skett någon större förändring på den punkten.

Girighet är inte upplyftande för själen

Girighet är inte något nytt fenomen. Detta har de grekiska filosoferna redan skrivit mycket om. Den sjukdomen har vi även i dag inom alla samhällskategorier. De flesta vill få något gratis. De flesta vill sko sig på andra och ytterst få stannar upp och tänker efter att ”ett flöde kan aldrig skapas ur tomma luften”. Om jag t.ex. startar ett flöde och skickar det till någon måste den energin fångas upp och generera någonting tillbaka. Om energin fångas upp och inte ger någonting tillbaka då blir den energin enkelriktad och det gillar givetvis endast energitjuvar. Många människor är inte kapabla till att tänka själva, upplysningens grundidé kan inte tillämpas på dagens människor heller. Någon ska följas, vissa ska bara rida på andras våg utan att själva behöva tänka eller agera. Om nu detta förfarande inte ger några goda resultat kan de alltid skylla på någon annan för den misären de upplever i sina liv. De vill inte ta konsekvenserna av de dåliga valen i livet som de själva varit med om att skapa. Det är världens enklaste sak att vara passiv och samtidigt gnälla över alla andra utom att möjligtvis titta lite närmare på sig själv. Alla andra är det fel på. Alla är samtidigt så jäkligt perfekta och därför kommer girigheten, orättvisorna och lidandet att fortsätta eftersom ingen vill ta ansvar för sin egen energi. Det är många som anser att endast politiker bär ansvaret över förändringar eller att endast rika människor bär ansvaret över vår planets välbefinnande. Men utan mig och dig kan dessa personer inte bli mäktiga, få ansvaret över våra liv och vår framtid. Vi har alla en skyldighet både i liten eller stor skala. Alla kan hjälpas åt, samarbeta mot ett gemensamt mål om nu målet är baserat på kärleksfull energi. Utvecklingen på vår planet tyder på motsatsen och det är på grund av att hjärtat inte är med i ekvationen. Pengar är den uråldriga guden som dyrkas högst och av flest människor på jorden.

Destruktiv energi dödar själen

Vi kan alla må dåligt i perioder. Smärta, död, sorg, förlust, personliga processer osv. är en del av livet. Dessa obalanser måste läkas i den takt som själen behöver. När någon mår dåligt frigör de enorma mängder med tung energi som fångas upp av omgivningen. En del är medvetna om detta och en del inte. Jag har personligen mött en hel del människor som försökt hjälpa andra trots att de själva inte varit i balans. Har skrivit om detta tidigare men jag får upprepa mig igen. För det första är det farligt för dig då du inte är motståndskraftig mot negativ energi. Detta kan på sikt göra dig sjuk. För det andra är det inte kärleksfullt att ge t.ex. healing eller rensa någon om du själv inte mår bra då det alltid sker ett energiutbyte vid dessa tillfällen. Du är ett verktyg och ett verktyg som är smutsigt kan inte göra ett bra arbete. Jag har sett många argument mot detta påstående som att de t.ex. blir skyddade från änglarna, mästarna osv. eftersom de har ett samarbete med dessa väsen. Men om det nu är på det sättet varför kan inte dessa väsen helt enkelt göra det jobbet utan att blanda in någon annan som inte själv mår bra? Varför alla dessa intrikata ritualer och konstiga påståenden när vi pratar om att all energi är skapande? Om vi Ljusarbetare har dessa förmågor, av en anledning på denna jord, borde vi också ta ansvar för vår egen hälsa, välmående, balans, skapande kraft m.m. Varför skulle vi annars lära oss att beskydda och rensa oss själva om det nu inte behövs?

Det är extremt viktigt att regelbundet rensa sig, den plats man arbetar ifrån och omsluta sig själv och platsen med kärleksljuset. Vad händer när du mediterar på en plats som har negativ energi och du själv har låg livsenergi? Hur kan du göra ett bra ljusarbete för någon person från en plats som är negativt laddad med tung och mörk energi? Vad i dessa två exempel är det svårt att förstå? Om deras kunskaper inte är tillräckliga i dessa exempel bör de ta ansvar för detta och kanske skaffa sig mer kännedom i det som de har brister i. Det har hänt att jag själv tackat nej till många jobb på grund av att jag vägrat att jobba på platser, med att hjälpa andra människor, som varit starkt laddade med ångest och annan form av negativ energi. Detta är mitt sätt att arbeta på och hur andra gör är helt och hållet upp till dem. Det är kärleksfullt att ta ansvar för allt och särskilt när man ska hjälpa andra. Det är lätt att egot tar över och skapa fler problem för människor som inte behöver det eller har bett om det.

Kontrollerande energi dränerar din själ på kraft, glädje och ljus

Det är en ofattbar skön känsla att frigöra sig från människor som flitigt använder härskartekniker, manipulerar och ljuger för sin omgivning. Det du vinner är ett själsligt lugn och hjärtat kan återigen sjunga av glädje och lycka. Dessa människor mår dåligt och det de vill är att kontrollera andras mående genom att antingen skapa eller ”smitta” av sin kaotiska energi på andra. De njuter verkligen över att skapa ångest, undvika att besvara frågor som ställs och ignorerar fullständigt dina gränssättningar. Med andra ord har de ingen respekt för dig, de älskar inte dig och vill inte dig väl. När väl denna insikt verkligen blivit en del av din medvetenhet kan du äntligen släppa dem fria och du kommer att må så mycket bättre. Det som också är fantastiskt är att du slipper känna den där klumpen i magen av att inte duga, slippa lyssna på små kommentarer som på ett subtilt sätt får dig att känna dig misslyckad och att inte känna dig värdig deras tid och omtanke. Kom ihåg att dessa människor bär på ett bagage som är en del av deras destruktiva beteenden och mönster. De gillar definitivt inte att bli konfronterade med detta. De kommer ständigt att ge en massa bortförklarningar och samtidigt få dig att känna att det är ditt fel över att de mår dåligt. Ingen förstår dem, deras lidande eller själsliga smärta. Men samtidigt ser de inte att det de beskyller alla andra för är precis det de i allra högsta grad frambringar andra. Det är inte lätt att vända ryggen åt dem som mår dåligt men ibland är det nödvändigt för ens egen hälsa och välbefinnande. Det finns ingen lag i Universum som säger att du inte har rätt att välja ett liv, en tillvaro som är baserad på kärleksljuset, lycka och glädje. Du har alltid ett val och det har faktiskt dessa personer också.

Bitterhet är också dödligt för själen

Kan det vara så att bitterhet är något, som en del människor väljer att hålla kvar vid på grund av att det ger dem en mening med att leva? Varför annars hålla sig fast vid känslor av svek och lögner som inte kan förlåtas. På vilket sätt ger man sig själv och andra en chans till att läka för att kunna lämna det förflutna bakom sig, genom att älta en oförrätt år ut och år in. Samma oförrätt som tolkas utifrån en enkelriktad sanning som anses vara fakta. Varför dra upp något av detta slaget som inträffat för ex. tre decennier sedan och kasta det i ansiktet på människor.

Bitterhet är vad en del väljer, de vill inte förlåta och vill inte heller ge andra människor möjligheten att förlåta. Bitterhet är den näring de behöver för att leva och gärna dra ner alla andra till den nivån av mående, om man nu kan kalla det mående. Don Quijote slogs mot imaginära jättar (väderkvarnar) och så gör bittra människor också. De är ständigt på sin vakt, är missunnsamma, litar inte på någon, drar gärna fram andras svagheter, i tid och otid, och låter munnen leva ett eget liv. De tål ingen kritik, fast de gjort fel, och vänder situationen helt till sin fördel och blir på så sätt martyrer. De vill samtidigt att människor ska lita på dem och anförtro sig till dem. Men vid minsta öppning ser de till att glappa med käften, för att enligt dem ska man vara ärlig och öppen. De har inget filter på vad som ska sägas eller inte och särskilt när andra människor är närvarande. Skulle man påpeka detta misstag visar de inte ett uns av ånger utan blir istället sura och kastar gärna över det ansvaret på någon annan. Det värsta av allt är att säga ”Jag tänker aldrig berätta varför jag bär på denna bitterhet gentemot dig (eller någon annan)” och med det påståendet stänger de dörren till försoning, förlåtelse och läkning. Då förväntas du att gå resten av ditt liv i tystnadens vakuum och fortsätta bära på frågetecknens ryggsäck. Inte veta vad du gjort för fel, inte förstå var felet uppstod och fortsätta känna dig värdelös och misslyckad som människa. Detta är vad den bitterheten skapar i andra människors hjärtan. Min fråga till dig är ”Varför anser du att du inte förtjänar något bättre än detta här?”

Korruption är dränerande för själen

Att arbeta medialt med att hjälpa människor är något som jag brinner för. Min specialitet är att se var människor sitter fast, rensa dem och ge dem verktygen till att förändra sina liv i en positiv riktning. Jag har genom åren haft fantastiska och härliga kunder som gjort enorma framsteg på alla plan. De har följt råden som de fått av våra guider samt vägledare. De har jobbat hårt med att göra de förändringar som behövts, förlåtit, släppt taget och läkt sina destruktiva mönster och beteenden. Dessa fantastiska och kärleksfulla människor har gjort dessa framsteg genom att ta ansvar för sina egna liv, de har tagit tillbaka sin kraft, styrka och energi. De har insett att de har en inre potential som bara väntat med att frigöras. Detta gör mig enormt glad och jag är lycklig för deras skull. Jag vet vilket smärtsamt och tungt arbete detta är och är troligtvis också det svåraste arbetet som finns. Högre grad av medvetenhet finns tillgängligt för oss alla om vi väljer det men tyvärr finns det väldigt många som inte väljer detta av olika anledningar. Jag älskar mitt Ljusarbete men det finns en baksida med detta yrke som jag inte mått bra av. Det jag syftar på här är människor som absolut inte vill ta ansvar för sin del i konflikter och problem som uppstått i deras liv. På något sätt är det andras fel att de är otrogna eller att de ingår ett förhållande med någon som redan är gift. Det är på något sätt någon annans fel att de är bittra eller missunnsamma. Det är andras fel att de mår dåligt och därför ger de sig själva rätten att snoka i andras privatliv för att få fram något som inte är bra för att på så sätt må bättre.

Ni anar inte hur många människor som finns där ute som vill utnyttja mediala personer för att få fram något negativt om personer i deras omgivning. Det är enormt frustrerande att försöka hjälpa människor där deras ego är starkare än hjärtats energi. Istället använder de sina egna barn som vapen till att kontrollera och utöva utpressning mot sina föredettingar. Detta är vuxna barn i mina ögon med ett barnsligt beteende som i samma stund ska vara goda förebilder åt sina och andras barn och ungdomar. Det högre medvetandet får lämna plats åt en lägre skola som innefattar hur man lär sig att manipulera, ljuga, vara bitter och arg på livet. Ingen konflikt har någonsin lösts genom att kasta paj på varandra. I andra situationer hade denna bild varit ganska komisk men inte här. De utsätter barnen för trauman bara för att de själva inte har förmågan att lösa sina konflikter på ett moget sätt. Härskartekniker, kontroll, förtryck och våld är vapen som används istället. Varför snokar t.ex. föräldrar i sina vuxna barns liv? I en god relation kommunicerar man med varandra och om barnen inte vill berätta något för sina föräldrar är det inte min uppgift att ge dem den informationen. Dessa personer har känt sig kränkta över att jag inte velat svara på frågor som inte har med deras liv att göra. Integritet är ett väldigt vackert ord som tydligen bara gäller vissa personer men i min värld är integritet en gräns som säger att; varken jag eller någon annan har rätten att snoka i andras privatliv och sprida det vidare till ovänner och potentiella konkurrenter. Är något oklart i detta påstående bör man verkligen titta på sig själv och sluta gömma sig bakom fasader av att vara en kärleksfull individ. Dessa beteenden och mönster är inte kärleksfulla, punkt.

Jag har all rätt att neka frågor av detta slaget men det verkar som om dessa människor inte förstår detta. Dessa frågor är inte ställda för att växa, lära sig någonting och läka situationer och relationer. Detta är den stora skillnaden och vill då dessa personer be mig att ”dra åt helvete”, vilket jag hört ett antal gånger, kommer de att bli ganska besvikna när vi inte ses där. I samma andetag är många av dessa personer själva mediala och högt andligt utvecklade, enligt dem själva. Hur går detta ihop någonstans i Universum? Varför överhuvudtaget slösa andras tid och energi för att söka efter svar som passar och avfärdar allting annat som om det vore något brunt som fastnat under skosulan? Ytterst få av dessa människor har velat få råd på hur de ska arbeta för att lösa problemen på bästa möjliga sätt ur ett kärleksfullt perspektiv eller få råd på hur de ska gå tillväga för att t.ex. läka relationerna till sina närmaste.  Här kan jag verkligen hjälpa till hur mycket som helst.

Första steget till självläkning är att inse sina negativa mönster och beteenden. Andra steget är att ta ansvar för allt som sker i ens liv och sluta lasta andra för problemen som uppstått. Visst finns det omöjliga människor som inte vill kommunicera, som inte vill förstå eller arbeta på att göra förändringar. Men detta är deras Karma som andra frivilligt eller ofrivilligt dragits in i och det bryter man lättast genom att sätta klara och tydliga gränser. De bemöter man bäst genom klara, tydliga och konkreta bevis som inte går att motbevisa och bestrida. Låter man känslorna styra kommer man garanterat att förlora. Ett litet tips bara som jag hoppas på att de som vill kan ta till sig. En del dispyter löser man inte genom att kasta mer bensin på elden som brinner. Det finns otaliga psykopater, egoistiska narcissister och mörka individer där ute i världen. Hur ont det än gör inombords bör man ställa sig frågan ”Varför har de dragits in i ditt liv?” Det skadar inte att åtminstone titta på den frågan ur det perspektivet också. Vi vet också att många ljusarbetare blir hindrade och stoppade av mörka negativa energiformer. Detta har jag skrivit om innan.

En del saker tål att upprepas tills insikten kommit. Ingen person kan förändra dina mönster och beteenden, läka och balansera din Karma, fixa ditt liv, dina problem eller någonting annat som du själv är missnöjd med. Generellt betyder detta att; allt som sker i ditt liv har du själv varit med om att skapa. Du har själv valt i vilken familj du ska födas in i för att ge dig själv möjligheten att växa, läka och skaffa erfarenheter som du behöver. Det största problemet är att du inte kommer ihåg detta och faller av den anledningen in i offerrollen. Denna beskrivning är generell och kan givetvis inte användas enskilt på individen och detta är min sanning. Visst kan allting dissekeras ner till minsta möjliga beståndsdel för att ifrågasätta och nedvärdera detta påstående, denna artikel i sin helhet. Det är svårt att förklara vissa orättvisor, våldsamma handlingar eller allting som går emot den Fria Viljan och suveräna kraft i en enda artikel. Min tro handlar inte om att lägga skuld på dig eller att du på något sätt förtjänar detta. Det är vad du själv tror och det kan inte jag lastas för, hur du misstolkar texten eller ser på livet. Om du är missnöjd med någonting i ditt liv är det endast upp till dig att förändra det du kan och släppa taget om resten. Att slösa mer energi på det du inte kan påverka är något som du själv väljer. Under tiden går livet vidare och plötsligt har många år förflutit till att skapa mer ångest i ditt liv. Detta är den verkliga tragedin och jag hoppas innerligt att du kan bryta dig fri från det fängelset.

Vänligen dela tack

© Diana Sjöbeck

5 svar till “Själens trötthet, dags att lämna mörkret och stiga in i ljuset”

  1. Vår sanna natur är tillit, skapandeglädje och allt är möjligt tillstånd. När man förvillar sig i denna värld avviker man från sitt naturliga tillstånd och då hämtar man kraft till sitt liv på det sättet som du beskriver i din artikel -genom att trycka ner andra. (Även att tycka synd om sig själv är lika med att trycka ner sin omgivning.) När en sådan person behöver ha en ny påfyllning upprepas sådant uppträdande.

    För en medveten människa gäller det att inte dras med och på så vis ge energi åt ett sådant beteende.

    Vad är då medvetenhet? Det är ett tillstånd då man är medveten om sina tankar, känslor, sitt beteende och resultat eller manifestation av dessa i det egna livet.

    Medvetenhet är när man är kapabel att koppla samman det man tänker och känner med det liv man lever. Då skyller man givetvis inte på andra och dömer inte sig själv heller eller ältar det som har varit. Man är bara en medveten Iakttagare av sina tankar och resultatet av dessa. Genom att man lever resultat av sitt innersta så har man möjlighet att korrigera detta.

    Nedan ur
    Paul Ferrini: Villkorslös Kärlek

    ”Allt som händer i ditt liv är neutralt – det är varken positivt eller negativt. Du själv bestämmer om det är positivt eller negativt; andligt eller värdsligt. Med andliga kvalitéer kan vara begåvad allt som kommer ur din egen erfarenhet ifall du integrerar i det kärlek, acceptans eller förlåtelse. Med kärlekens styrka inom sig kan man läka även obotliga sjukdomar, våld eller mord. Tror du att du förstår händelsernas mening i ditt liv? Ingenting kav vara längre bort från sanningen. Du förstår inte någon mening av det som händer i ditt liv därför att meningen med allt som händer i ditt liv lägger du in själv p.g.a. dina föreställningar.”

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.