Vad bör du som Empat tänka på

Om du redan inte läst min föregående artikel om ”Är du Empat?” rekommenderar jag att du gör det först. Dela gärna vidare ifall du känner någon som behöver få lite svar på sina upplevelser. Tack. Nu till vad du som Empat behöver tänka på när du känner av andra människors energier.

Vi är alla känsliga på olika sätt och jag kan endast försöka hjälpa dig med att berätta hur jag upplever det. För många år sedan (innan jag förstod att jag var Empat) fick jag kraftig huvudvärk, illamående och yrsel vid flera tillfällen på offentliga platser där det fanns väldigt många människor. Först trodde jag att det berodde på att jag har lågt blodtryck men i dag vet jag att alla de förnimmelserna jag fick på en gång blev för mycket för mig. Sedan dess har jag lärt mig att hantera dessa energi intryck och har kunnat stå på mässor och föreläsa inför många människor. Men ibland kan intrycken fortfarande bli lite väl påtagliga bland många människor. Om en persons namn ofta kommer upp i mina tankar vet jag att den personen går igenom någonting jobbigt i sitt liv eller tänker väldigt intensivt på mig. Om det är bra eller dåliga tankar eller känslor brukar det visa sig till slut i handlingar och då är det svaret klart och tydligt.

Som Empat är det inte enbart orden jag lyssnar till, det är allting annat som personen skickar ut i form av energi. Många människor döljer sitt rätta jag bakom fasader så att fråga dem vad de egentligen bär på eller vilka deras riktiga intentioner är, blir bortkastad tid. Jag önskar att fler människor kunde vara mer öppna och tydliga med vad de behöver. På det sättet får jag själv avgöra om jag kan möta dem i det de behöver och säga Nej om jag inte kan. Det blir mycket svårare för mig att vara en god medmänniska, vän eller partner om jag inte får reda på vad personen förväntar sig av mig. Jag är ingen TANKELÄSARE. Jag är EMPAT och det är två skilda ting. Jag fångar upp mycket som andra bär på. Det kan röra sig om deras splittrade energi, deras ilska, sorg, smärta, inre känslomässiga kaos, avundsjuka, rädslor och mycket mer. De som inte är Empater förstår inte hur det är att vara Empat. De förstår inte hur det påverkar oss av att träffas av denna våg av energi. Jag vet bara att de själva skulle inte må särskilt bra. Nu beskriver jag ett möte eller samtal med bara en person. Men de vet inte hur det känns när det är hundratals människor vi möter ute på stan eller när vi måste handla mat eller kläder? Jag har mått fysiskt dåligt när jag kommit hem (när jag slarvat eller glömt bort att grunda och dra ihop min aura. Ilska och avundsjuka är vad de flesta bär på nu för tiden. Det är inte särskilt många människor som är innerligt glada, kärleksfulla och positiva i sina energier.

Jag kan inte stänga av min känslighet och det vill jag inte heller. Denna förmåga har jag av en anledning och den tillhör mitt Ljusarbete. Det finns inga färdigskrivna manualer till denna kapacitet, jag kan inte ge dig några absoluta sanningar om vad du ska göra för att eventuellt skydda dig. Det är inte heller meningen att du ska isolera dig, leva ett eremitliv någonstans mitt i skogen med bara ekorrar till sällskap, även om de är betydligt trevligare än många människor. Denna förmåga har du av en anledning och den ska du respektera men också lära dig att använda på rätt sätt. Du har den inte utan orsak eller fått den som ett straff från Universum. Om din tanke är att din Empatiska förmåga är ett straff då har du med stor sannolikhet en Karmisk koppling som måste balanseras i detta liv. Vill du få reda på mer angående detta exempel är du välkommen att boka medial rådgivning med mig.

Sen vill jag också säga att om du låter andras destruktiva känslomässiga energier påverka dig negativt, kommer det på sikt att försvaga din kropp som i sin tur kan leda till olika kroppsliga besvär. Detta är särskilt viktigt om du bär på anlag för genetiska sjukdomar. Allting är sammankopplat på energimässigt plan, vill bara påminna dig om detta.

Vad är ditt och andras?

Om du har god självkännedom har du kommit halvvägs till att få reda på om det du upplever är ditt eget eller om det är någon annans energi du fångar upp. Om inte, bör du avsätta lite tid till att få svar på denna fråga. Alltför många projicerar sina egna tankar och känslor på andra människor och tror att det är de själva som blir attackerade. Detta är ett klassiskt exempel på människor som ständigt springer ifrån sitt ansvar och inte vill se sin egen del i det de skapar. Försvarsmekanismen är att direkt angripa någon som de tror är orsaken till deras negativa mående. Vad det i sin tur skapar är en tyngd och tröghet hos den oskyldiga människan som fångar upp denna energi och måste avsätta tid och energi för att transformera den energin. Behöver vi verkligen mer av denna energimässiga våldtäkt? Jag tror att de flesta enbart vill leva sina egna liv i lugn och ro, men det gäller tydligen inte alla. Tyvärr måste vi fortsätta arbeta med detta också.

Om inte föregående stycke passar in på dig och du känner av någons energier bör du kontakta den personen och fråga vad det är som sker. Förhoppningsvis får du ett ärligt svar och kan i så fall släppa det. Din viktigaste uppgift som Empat är att din närmaste omgivning får reda på hur du fungerar och att de respekterar dig, fullt ut. Klar, tydlig och ärlig kommunikation mår alla bra av och det kommer att underlätta livet för er alla.

På arbetsplatser och i möten med kunder, klienter, elever m.m. är det inte alltid så enkelt att få reda på exakta orsaken till vad du känner. Men om du är glad när du kommer till din arbetsplats och känner dig allt tyngre under dagen har du fångat upp andras energier. Då vet du att det du känner och tänker inte är ditt eget.

Vi möter hundratals människor på stan, i affärer eller andra tillställningar. Sjukhus och kyrkor är t.ex. platser som inte är särskilt bra för mig. Jag fångar upp smärtan, sorgen och det har hänt att de som gått över på andra sidan har velat följa med mig hem.

Hur långt ut sträcker sig din aura från din kropp? Det kan bara du själv svara på och på den punkten måste du känna efter själv. Om du bor i lägenhet och känner av din grannes energier har du en ungefärlig uppskattning hur långt din aura sträcker sig. Blir du störd av andras energier när du inte ”arbetar” är det upp till dig att dra ihop din aura och grunda dig. Har du frågor kan du alltid kontakta mig.

Vad bör du göra innan du går ut

Det första du bör göra är att grunda dig. När du är grundad känner du dig mer i kontakt med nuet och din egen kropp. Kom ihåg att din visualiseringsförmåga är nyckeln till framgång, oavsett vad det än gäller. Det finns olika tekniker för att grunda dig och det är endast du själv som kan avgöra vilka av dessa tekniker som passar dig bäst. Efter att du grundat dig bör du ”dra ihop” din aura. Detta gör du genom att ”se” eller ”känna” hur långt ut från kroppen din aura sträcker sig. Ju närmare kroppen din aura är (ca. 20 cm från kroppen för bättre skydd) desto mindre kommer du att känna av andras energier. När du inte är grundad kan du t.ex. känna dig förvirrad, yr, trött, darrig, uppleva som om marken gungar m.m.. Jag har märkt att människor som lider av ångest blir hjälpta av att grunda sig.

Några tips på hur du grundar dig

Promenader i naturen eller trädgårdsarbete är fantastiskt grundande. Känn jorden med dina händer eller gå barfota så mycket du kan.

Bad med havssalt eller Himalayasalt i ca 20-30 minuter kan grunda dig rejält. Extra bonus med saltbad är att den även hjälper till att rena din aura.

Meditation är underbart för nästan allting och grundning är inget undantag. Sitt bekvämt i en stol med båda fötterna på golvet. Visualisera att dina fötter har rötter som förankrar sig djupt ner i jorden.

Kristaller och stenar som har grundande effekt är: Rökkvarts, hematit, jaspis, svart turmalin, selenit, förstenat trä m.fl. Det finns många böcker om kristaller och stenar. Låt ditt inre vägleda dig till rätt sten.

Träning är bra på olika sätt. Träning rensar tankar, du blir snabbare centrerad och du kan bli av med överskottsenergi. Kontinuerlig träning gör dig också piggare, starkare och mer hälsosam.

Att bära röda strumpor kan också ha en grundande effekt, så länge din intention är just av den anledningen. Annars blir det bara som vilket klädesplagg som helst.

Övning ger färdighet precis som med allting annat i livet. Efterhand kommer du att snabbt kunna grunda dig och dra ihop din aura bara genom att tänka och visualisera det. På bara några minuter kan du lätt skydda dig och dra ihop din aura innan du ska gå ut eller träffa människor som tar av din energi.

Vänligen dela tack

© Diana Sjöbeck

7 svar till “Vad bör du som Empat tänka på”

  1. Reblogga detta på Ivans Blogg och kommenterade:
    Intressanta tankar och beskrivningar som jag har egna erfarenheter av. Beskrivningen påvisar också en annan sak. Det finns inte tomrum och det finns inte vacuum. Allt sjuder av liv och allt är sammanbundet. Allt påverkar verkligen allt. Att tag ansvar för sitt skapande betyder att man lyssnar till sitt inre och sin innersta intuition. Att tänka på vad andra ska tänka eller hur de ska reagera är att direkt gå mot sig själv och det man innerst inre känner. Det är just där vi befinner oss idag. Istället att känna sitt innersta och skapa och agera från den position reagerar många av oss automatiskt på de yttre skeenden och därmed fjärmar vi oss från Källan och därmed blir vi tvungna att fylla upp den energibrist som uppstår genom olika beroenden eller genom att stjäla energi från andra.

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.