Kurser

Kurs i Chakrabalansering för Malmöiter

Du lär dig:
Var varje chakra finns i din kropp
Hur de olika chakran påverkar dig
Hur du genom visualisering och meditation balanserar dina chakran (detta anpassas efter dina behov och kunskapsnivå)

Hur går det till? Jag gör ett hembesök om du bor i Malmö med omnejd. Vi går igenom varje chakra och du får lära dig att känna in dem själv. Tillsammans tar vi fram tekniker som passar dig om hur du ska balansera dem själv. I detta pris ger jag dig också förslag på hur du kan frigöra stagnerad energi i ditt hem. Jag reserverar mig för eventuella ändringar.   

Pris 1 500: –

TIDSBOKNINGAR
Måndag – torsdag kl. 12.00 – 14.30
Tel: 0708 – 654 504

Vad är ett chakra? På sanskrit betyder ordet ”chakra” ”skiva” eller ”hjul” och syftar på energicentra i din kropp. Dessa hjul eller skivor av snurrande energi motsvarar var och en av vissa nervknippen och större organ.

För att må riktigt bra och ibland även kunna skapa bra möjligheter i ditt liv måste dina chakran vara öppna och balanserade. Om de blockeras kan du uppleva fysiska eller känslomässiga symtom relaterade till ett visst chakra. (Ingående förklaring på alla chakran finns här på bloggen och är också en del av din kurs)

Det finns sju huvudsakliga chakran som löper längs din ryggrad. De börjar vid roten eller basen av din ryggrad och sträcker sig till hjässan på ditt huvud. Utöver de huvudsakliga chakran finns det ca 114 mindre chakran i kroppen men det är de sju som du kommer att lära dig hur du rensar och balanserar.

Varför uppstår en obalans i ett chakra? Orsakerna kan vara många beroende på din livssituation. Dålig sömn, stress, sjukdom, dåliga vanor, livskriser och mycket annat påverkar dina chakran negativt i kroppen. Detta kan vi tillsammans komma fram till och då kan jag ge dig förslag på vad du bör förändra. Självinsikt är en stor del i att kunna göra en chakrabalasering med bestående resultat.     

Om du har:
Koncentrationssvårigheter
Känner dig för det mesta splittrad, stressad och nedstämd
Upplever någon form av fysisk obalans som inte går att förklara
Känner dig låst i dina relationer, arbete eller ditt liv
Känner att du inte är i kontakt med din själ och ditt egentliga syfte med varför du är här
Lyckas inte manifestera det du önskar och drömmer om
Känner dig för det mesta blockerad och obalanserad
Längtar efter att få komma i kontakt med dina egna medhjälpare på andra sidan
Längtar efter att komma i kontakt med din egen själ, lita på din egen intuition och inneboende skapande kraft

(Obs! En del problem behöver inte handla om obalanser i chakran, det kan handla om karmiska låsningar som i så fall måste bearbetas först.)

Om du känner igen dig i några ovanstående exempel kan en chakrabalansering vara något för dig. Du bestämmer själv om det är en kurs du vill ha eller om du vill anlita mina kunskaper. Jag gör alla mina behandlingar på distans med mycket goda resultat. 

Vad betyder det om ett chakra är blockerat eller obalanserat? När ett chakra har låg energi, kommer du att ha svårt att uttrycka de speciella egenskaper som är förknippade med det chakrat. När ett chakra är överaktivt, är egenskaperna en dominerande kraft i personens liv. Detta kan ha både fysiska och känslomässiga effekter.

Till exempel handlar det första chakrat om säkerhet, överlevnad och grunden för vårt liv. Om det är underaktivt, kan det visa sig som depression och osäkerhet. Om det finns för mycket energi kan det visa sig som frimodighet utan försiktighet eller hamstring eftersom du behöver mer för att känna dig säker.

Kan ett blockerat chakra påverka din hälsa? I allmänhet kan platsen för chakrat som är i obalans påverka de delar av din kropp som ligger i närheten av det chakrat. Detta inkluderar dina organ, ben, leder och vävnader nära det området.

Jag vet av egen erfarenhet att mycket stress, fysiskt eller mentalt, kan orsaka att flera chakran blir ur balans. Om jag inte får tid till att återhämta mig kan dessa obalanser slutligen leda till fysiska sjukdomar och psykiska åkommor som depression eller ångest.

Rotchakrat ligger vid basen av din ryggrad. Det ger dig en bas eller grund för livet och det hjälper dig att känna dig jordad och klara utmaningar. Ditt rotchakra ansvarar för din känsla av säkerhet och stabilitet.

Sakralchakrat ligger precis under din navel. Detta chakra ansvarar för din sexuella och kreativa energi. Det är också kopplat till hur du förhåller dig till dina känslor såväl som andras känslor.

Solar plexus-chakrat ligger i ditt magområde. Det ansvarar för självförtroende och självkänsla samt hjälper dig att känna kontroll över ditt liv.

Hjärtchakrat ligger nära ditt hjärta, i mitten av ditt bröst. Det chakrat handlar om din förmåga att älska och visa medkänsla.

Halschakrat finns i din hals. Detta chakra har att göra med din förmåga att kommunicera verbalt.

Det tredje ögat chakrat ligger mellan dina ögon och ger dig din starka magkänsla. Det beror på att det tredje ögat ansvarar för intuitionen och är också kopplad till din fantasi.

Kronchakrat är beläget på toppen av ditt huvud och representerar din andliga koppling till dig själv, andra och universum. Det spelar också en roll i ditt livs syfte, karma och tillgång till tidigare liv.

© Diana Sjöbeck

%d bloggare gillar detta: