Ständigt negativa människor dödar all positiv energi

Andligt uppvaknande med Diana SjöbeckJag är inte alltid positiv, glad och lycklig. Tycker inte att livet alltid toppen och jag vet att både jag och min omgivning har obalanser som måste läkas. Detta är jag medveten om och trots att jag vissa dagar känner mig helt under isen behöver jag inte gnälla, klaga och lyfta fram all världens negativitet omkring mig. Vi ska våga lyfta fram det som är fel, inte är rättvist eller kärleksfullt. Men ingen, ingen orkar i längden umgås med STÄNDIGT negativa människor, punkt slut. För mig är de som svarta hål som suger all livskraft ur mig. Det ständiga gnället och klagandet är dränerande och slutligen fullständigt meningslöst att lyssna till. Det tillför mig absolut ingenting av värde, som jag inte redan känner till och får mig att endast bli deprimerad. Att vara den typen av människa som redan gått igenom många svårigheter och trauman i livet är jobbigt nog men jag förstår varför denna typ av energi söker sig till mig. Att transformera negativ energi är inte en lätt uppgift men jag kan välja att ta avstånd ifrån det arbetet också. Ni förstår säkert vilket arbete jag pratar om… det där arbetet där energiparasiterna dumpar av sitt känslomässiga och mentala skräp på dig, mår bra efter ett samtal med dig, medan du sitter och känner dig fullständigt energifattig.

Alla känner till ”att lika attraherar lika”, inbillar jag mig i alla fall, men måste kanske påminna mig om att det är ungefär så här det fungerar: Positiva människor drar till sig positiv energi, negativa människor drar till sig negativ energi. Något förenklat men det är en bra början, ett steg i rätt riktning till att förändra det som inte är bra för mig. Självklart har vi alla dåliga dagar när vi vill vara ensamma, dra täcket över huvudet, inte prata med någon eller lyssna på andra. Att i just den stunden få någon form av positiv pepp får oss att må ännu sämre eller vi kanske till och med blir arga och irriterade. Ett bra tecken tycker jag, något är i obalans och då måste det förstås och läkas. Inte gör jag det genom att låtsas som om allt är bra med ett påklistrat leende. Det är OK att vara i kontakt med sitt inre, även om det ibland inte är så ljust och vackert. Det är stor skillnad på att känna sig så här lite då och då och att ”negativiteten” är en del av dig utan att du själv är medvetna om det. Vad jag menar är: Den negativa energin har blivit en del av din verklighet, såsom du ser den och på livet i alla dess nyanser.

Dålig energi

Den negativa människan gömmer sig ofta bakom ”Jag är bara ärlig” mantrat och tror på fullt allvar att positiva människor inte är intelligenta nog att inse att världen är full av orättvisor och ondska. Den negativa människan vänder all positiv energi till någonting negativt. Ständigt negativ åskådning på livet och världen skapar och drar till sig mer negativitet och samma typer av människor som uppfattar världen och livet på exakt samma sätt. Men ärligt talat, att ständigt klaga, gnälla och kritisera allt och alla, utan att själv göra någonting konkret för att förbättra det, gör inte världen till en bättre plats. Vem som helst kan ha en massa åsikter om allt och alla, tala är enkelt, eller hur? Vi befinner oss i olika verkligheter, så om allt en del ser är negativt är det den realiteten de hittar och drar till sig. Den negativa energin kommer att fortplanta sig och skapa den verkligheten som önskas. Så är det, allt är energi. När sa du senast någonting positivt, glädjande eller inspirerande till någon? Är du medveten om att du är den främsta läraren åt dina barn? Ifrågasätta och kritisera andras val, tankar och känslor är enkelt men det du missar är att dessa personer i alla fall försöker göra någonting för att förändra sina liv. Det enda du gör är att påpeka andras fel och brister, sprida negativ energi medan du själv fortfarande står stilla på samma punkt och stampar. (Lite sarkasm kanske kan väcka dig ur den negativa dvalan, om inte… får du fler förslag till hur du skapar dig ett perfekt liv – se bild ovan).

Gör dig själv en tjänst och titta på vad du hjälper till att skapa, på egen hand, mot dig själv och andra. Börja föra en dagbok över vad du säger, tänker och känner om dagarna. Ge dig själv en ärlig chans att förändra ditt liv så att du kan bli lyckligare och gladare. Jorden behöver fler positiva människor som kan hjälpa till att skapa en bättre värld. Om du mår dåligt över din egen livssituation ge dig själv möjligheten att läka dig själv. Sluta prata om det i tid och otid, det gör dig inte mer frisk, förbättrar din ekonomi, relationer, arbete etc. Allt har sin tid och plats. Det mesta som sker har en mening och endast vi själva måste komma underfund med vad dessa händelser vill lära oss.

Det du kan påverka ska du arbeta på att förbättra, undvika eller acceptera, välj det som passar dig. En av mina personliga favoriter är t.ex. människor som aldrig har någonting positivt att säga om någon eller något. Vad som än sägs eller görs kommer det att hittas fel på och kritiseras. Det är en utmaning att antingen lära sig vara tyst och behålla sina negativa tankar för sig själv eller lära sig bejaka en annan människas bedrifter och glädje. Jag förstår att det är en svår uppgift som kräver svart bälte i självtransformation och en gnutta självdistans. Sen förstår jag också att all denna negativa kritik är, enligt dessa människor, ”bara” ett sätt att vara ärliga på. Men ärligt talat, hur ärligt är det att alltid ha fokus på det som är negativt och som drar ner alla andra till den mående nivån som alltid är mörk och destruktiv?

Min andra personliga favorit är offermentaliteten. Det är alltid alla andras fel att saker och ting ”drabbar” dem. Det är alltid andras fel att de blir indragna eller blir utsatta för dåliga händelser och energier. Var någonstans i detta sammanhang har du inget att säga till om, sätta gränser mot människor som skadar dig eller drar in dig i destruktiv nedåtgående spiral av dramer, skvaller, förtal och avundsjuka? Går du in i dessa händelser eller umgås med personer som är ohälsosamma för dig år ut och år in, får du slutligen skylla dig själv. Du kan inte förändra det som inte vill omforma sig. Du kan endast omskapa dig själv och välja hur du vill att ditt liv skall se ut och vilken typ av energi det skall innehålla. Börja med att säga NEJ, låt andra fixa sina problem de själva har orsakat och ta avstånd ifrån allt som energimässigt blockerar dig på alla sätt och vis.

Vädergudarnas kreativitet är också något som en del hänger upp sig på. Känner personer som styrs av vädret varje dag och har det som ursäkt till att inte kunna leva sitt liv till fullo. Antingen är det för varmt, kallt, blåsigt, regnigt, snöigt osv. för att köra ut på utflykter, hitta på något eller hälsa på någon. Vädret är vad det är och handlar till stor del om att anpassa sig och ändå leva ett liv oavsett hur vädret ser ut.

Sjukdomar är något människor kan prata om i timmar men vad gör de aktivt för att förbättra sin hälsa? Ingenting! Om den traditionella vården inte kan göra dig frisk ska du kanske börja söka dig till andra vårdformer, ändra din kost, vara ute i naturen, sluta förgifta din kropp med mediciner som gör dig sjukare och framförallt, sluta prata om din sjukdom hela tiden. Nu tror säkert en hel del ”Att det är lätt för henne att säga som är frisk” men då är ni långt ifrån verkligheten. Jag väljer bara att inte prata om det och det är den stora skillnaden.

Det finns saker och ting i världen som du, på egen hand, inte kan påverka eller förändra. Men det du kan förändra är din inställning till livet och vad du lägger din fokus på. Att komma fram till den punkten i livet och vara tacksam för ALLT som livet ger dig är positivt. Dåliga erfarenheter är inte dåliga, de har bara inte förståtts. Vi lär och växer av allt som livet ger oss och misstag kan omvandlas till goda erfarenheter och insikter. Jag säger inte att det är lätt men i slutändan berikar det ditt liv på många nivåer. Du väljer själv och även om du har familjemedlemmar som är negativa får du ta ett avstånd ifrån dem också. Det har jag gjort och ingenting jag ångrat, snarare tvärtom. Men min dörr står alltid lite på glänt om de vill ha en kärleksfull relation som bygger på ömsesidig respekt och flöde.

Acceptera att negativa människor aldrig kommer att förstå vad du säger, hur du tänker eller vad du känner. Din och deras verklighet vibrerar inte på samma frekvens, helt enkelt. Där du ser liv, ser de död, där du ser kärlek ser de falskhet, där du ser inspiration ser de sarkasm, när du är positiv och livsbejakande ser de endast lidande och mörker etc. Du försöker lyfta energierna, öppna medvetandets portar, de raserar och drar ner energin. Tröttsam blir denna lek efter ett tag och för min del har jag aldrig haft svårighet med att vända denna typ av människor ryggen. Jag är här för min egen skull och inte någon annans. Var och en får tro och leva sitt eget liv efter bästa förmåga. Om jag vill få råd eller åsikt om något frågar jag. För övrigt önskar jag att människor som ständigt har ett behov av att kritisera och hitta allehanda fel och brister kunde lära sig att hålla sin trut stängd, särskilt när man inte bett om deras tyckande och tänkande.

Vänligen dela tack

© Diana Sjöbeck 1997/2014

6 svar till “Ständigt negativa människor dödar all positiv energi”

  1. Undra om de fattar hur tröttsamma de är att lyssna på. Finner de njutning i att gå och gnälla? Kan de ha en hjärnskada som ännu inte är upptäckt?

    Gilla

    1. Bra frågor Kerstin och jag håller med om att det är tröttsamt. Tror att de njuter av att dra ner sin omgivning till den mående nivån där de befinner sig på. En del ser det som sitt kall i livet att vända på allt för att på något skruvat sätt höja sig och tro att de är väldigt intelligenta som spräcker andras illusionsbubblor. Men tittar vi riktigt nära ser vi att de tillför ingen glädje eller positiv kraft till någon. De är fast i sin egen bitterhet, självhat, avundsjuka och cyniska inställning till världen och då måste den livsåskådningen vara sann för alla. Har levt väldigt nära denna typ av människor och därför är det lätt för mig att skriva om dem.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: