Till er som stjäl av min energi

Detta har hänt mig flera gånger under dessa år, att mina texter plötsligt blir skrivna av någon annan person. Nej, jag är inte schizofren! Jag blir bestulen på min kreativitet, arbetsutsikter, ekonomi och inspiration. Det finns tydligen några människor som på fullaste allvar tror att jag blir smickrad och hedrad när de stjäl mina texter och sätter sitt eget namn på dem. Detta gör mig givetvis väldigt ledsen men det bryr ni er inte ett dugg om. Men märkligt nog kan ni sitta bakom er skärm och beklaga er över när andra människor sviker, ljuger eller är oärliga mot er. Det är ingen konst att utgå ifrån sig själv, hur det kan kännas att bli trampad på, bli respektlöst behandlad eller utnyttjad. Vet ni hur detta känns bör ni ju inte utsätta andra för samma sak.

Nu är det så att det finns en mening med © tecknet och en underskrift under alla mina artiklar och texter. För er som inte förstår varför det är fel att stjäla (kopiera med ett annat ord) från någon annan, oavsett hur obetydligt det än må vara, är det inte lönt att förklara det för er. Att vägra dela gör man endast av två anledningar:
Man vill verka visare och mer kärleksfull på andras bekostnad
Man vill inte att det ska synas var texten ursprungligen kommer ifrån

Det finns dela funktioner på dessa forum, som jag lägger ut mitt material på, och är betydligt enklare att använda än att kopiera och klistra in det på era statusar. Det tycker jag inte är för mycket begärt, att ni visar mig den uppskattning som jag förtjänar och respekt, från en medmänniska till en annan. Mina artiklar och citat är en del av min marknadsföring och jag tycker det är tråkigt när mitt skrivande, som jag lägger ner mycket tid på, går förlorat på grund av tanklöst och kärlekslöst beteende. Jag vill givetvis att människor ska kunna känna igen sig i det jag skriver för att eventuellt få hjälp av någon som förstår dem, deras situation eller kan erbjuda dem någon form av stöd via mina tjänster. Det kostar er inte en krona att ta del av mina erfarenheter, personliga insikter, generositet och kunskap. Vad mer vill ni ha av mig???

Sann visdom kommer inte av att upprepa vad andra säger. Att sprida kärleksfulla budskap, som stulits av någon annan, är ju inte riktigt kärleksfullt… eller hur!? Jag kommer inte att varna er eller försöka resonera med er fler gånger, jag kommer endast att anmäla er.

Vänligen DELA tack

© Diana Sjöbeck

4 svar till “Till er som stjäl av min energi”

 1. Så himla tråkigt att det händer dig och jag ser det också hela tiden. Det är farligt enkelt att slänga runt med citat och ordspråk man inte begriper. I min mening beror båda anledningarna på avundsjuka, vilket blir ironiskt och vidrigt just med tanke på de teman och frågor du skriver om och hur du försöker hjälpa människor. Det är så småaktigt att jag mår illa. Jag tröstas dock av övertygelsen att folk som gör såhär gör sig själva en enormt stor björntjänst. Att utge sig för att vara annorlunda, mer eller bättre än man är stoppar den egna utvecklingen. För hur kan man bli en bättre människa om man inte är sig själv?

  ”Att läsa och inte förstå är ogjort arbete” är det någon vis person som sagt men jag minns inte vem. Sant är det i alla fall och dessa människor kommer bara gå runt i cirklar och inbilla sig att de har nyckeln till den framgång de eftersträvar utan att egentligen komma någon vart, tills den dagen de faktiskt förstår vad de läser. Att åka snålskjuts på någon annans personliga utveckling är ogjort arbete.

  Ditt arbete kommer aldrig vara ogjort.

  Styrkekramar / Karolin

  Gilla

 2. Tråkigt fina kloka Diana att det sker sådana saker och förstår att du blir upprörd. Har själv tagit en lång paus från Facebook för alla är inte trevliga och trampar gärna på andra om man inte har samma uppfattning, så personligen blev jag trött på det forumet men läser din fina kloka blogg fortfarande, tack för att du finns. Önskar dig och din familj en riktigt skön sommar. Varm kram från Helena

  Gilla

  1. Tack Helena, trevlig och ljuvlig sommar önskar jag dig också. När du kommer tillbaka till Facebook är du hjärtligt välkommen att bli vän med mig. Kram ❤️😃

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: