Lär dig njuta av livet

Du är fantastisk precis som du är och behöver inte vara någons kopia. Alla har förebilder, någon som uppmuntrar oss till att bli bättre människor. Men det innebär inte att vi ska vara som de är. Du får många möjligheter i ditt liv för att växa, förbättras och sprida av ditt unika kärleksljus, använd dem för din egen skull. Livet ger dig många chanser och endast du själv bestämmer vad du vill göra utifrån de förutsättningar du har. Självklart finns det situationer som kräver att du är flexibel men det innebär inte att du slutar vara du. Det är stor skillnad på att veta vem Du är till hur andra uppfattar dig. Du är unik med samma värde precis som alla andra. Var stolt över dig själv och den du är.

  • Du har varit med om mycket. Du har med all säkerhet upplevt många tragedier i ditt liv. Dessa händelser har format dig till den du är i dag. Du behöver inte förtränga någonting eller skämmas för saker och ting andra människor gjort mot dig. Har du orsakat någon lidande och lärt dig din läxa är det dags att du förlåter dig själv. Alla gör misstag, alla har vi haft tillfällen som vi inte är stolta över. Din temporära svaghet vid den specifika tidpunkten är inget som definierar dig som person resten av ditt liv. Be om förlåtelse, förlåt dig själv och släpp taget.
  • Finns det utrymme till spontanitet? Har du tid till eftertanke? Att göra mer betyder inte alltid att du får mer gjort. Det är skillnad på att vara effektiv till att springa runt utan att få någonting gjort i slutändan. Människor beklagar sig ofta över att det inte finns tid. Tid finns det gott om, frågan är vad tiden används till. Det finns saker som vi alla måste göra, som att sova och äta. Resten av tiden disponerar du som du själv vill.
  • Du måste inte ha kontroll över allt och alla. Världen går inte under om du inte är närvarande en dag på jobbet. Denna inställning till livet och människor berättar hur du ser på dig själv och vad du egentligen tycker och tänker om andra. Var ärlig mot dig själv eftersom innerst inne vet du precis vad jag menar.
  • Lär dig att be om hjälp när du behöver det. Det finns säkert tillfällen där människor säger NEJ men det är deras rättighet och har ingenting med dig att göra. Det är bättre att ärligt säga NEJ och mena det, än att säga JA och sen vara bitter över det. Det finns alltför många människor som fastnat i nätet av uppgivenhet och offerroller. Hjälp finns att få men den kommer aldrig trillande ner från himlen. Hjälp är något vi får söka upp själva och skulle inte det ena svaret fungera får vi söka vidare efter andra.
  • Ibland är de enklaste företeelserna de vackraste. Promenader i sol/månskenet, småprata med främlingar, ligga i gräset och titta på himlen, träden, fåglarna. Naturens helande kraft är fantastisk. Ge dig själv utrymme och tid till att vara närvarande i stunden, nuet. Meditera i naturen eller vid havet om du har möjlighet. När du är i samklang med din omgivning ser du saker och ting för vad de är. Du blir också gladare, mer positiv och kan också lättare komma åt kärnan i det som för tillfället tynger ditt hjärta. Då kommer du fram till lösningen mycket enklare. Livet ger dig många enkla ljuvligheter, ta vara på de stunderna.
  • Ordet lagom betyder ”varken för mycket eller för litet” eller ”utan överdrift”. Denna inställning till livet, och allt som det innebär, kommer aldrig att kunna ge dig av det överflödet som finns där för oss alla. Lagom mentalitet människan kommer att leva i lagom energin när det gäller pengar, kärlek, relationer etc. och många gånger undra varför det brister på många plan i livet. Det finns inga begränsningar, begränsningen sitter i den mentala sfären.
  • Varför är människor rädda för ensamheten? För mig är ensamheten min bästa vän och har ingenting med att jag inte har så kallad social kompetens. Dagligen lyssnar jag på andras problem och hjälper dem hitta lösningar. I din ensamhet har du tillgång till dina egna tankar och känslor. Du kommer lättare i kontakt med inspirationskällan och det i sin tur berikar ditt liv på många olika plan. Du kanske aldrig har varit duktig på att prata om absolut ingenting i flera timmar och ärligt talat vill du inte ens lyssna på det. De flesta är upptagna med att prata om sina egna liv, sina problem, bedrifter, de senaste inköpen, sport, barn och kläder. Visst kan det också vara viktigt, men att prata om det temat i flera timmar är inget som personligen berikar ditt liv på något vis längre. Jag älskar tystnaden och ensamheten. Jag har aldrig varit rädd för att vara i kontakt med mitt inre, oavsett hur det än ser ut. Det livet jag lever i dagsläget har jag valt själv och jag älskar det. Samma rättighet och valmöjlighet har även du om du vill ha det så.
  • En del minnen är glädjefyllda och en del är smärtsamma. Vårt förflutna har många skatter som hjälper oss att förstå vår nutid men också ge oss verktygen till att skapa en bättre framtid. Om du kommer i kontakt med ett visst minne öppnar du dörren till den händelsen vid det exakta ögonblicket det började. Du kanske känner ett vemod eller blir arg. Dessa minnen kommer alltid att vara en del av dig men de behöver inte styra dig, dina val och dina framtida möjligheter till kärlek och lycka. Vi möter många olika sorters människor genom livet och har kanske till och med haft relationer med personer som sårat oss på djupet på olika sätt. Lärdomen är att förstå att det finns en mening med allt som sker, oavsett hur det ser ut. Din uppgift är att våga ha ett öppet hjärta trots dina tidigare kärlekslösa förhållanden. Våga älska, våga visa dina rätta känslor och framförallt våga vara den du är. De som är rätt för dig kommer att stanna kvar vid din sida och resten får helt enkelt gå.
  • Det är extremt viktigt att ha fokus på den positiva energin. Sprida glädje och kärlek är viktigt för att höja energifrekvensen på vår planet som i sin tur också påverkar det kollektiva medvetandet. Under tiden som vi gör detta ljusarbete finns ett lidande som de flesta av oss är medvetna om. Likgiltighet, brist på medmänsklighet och förståelse är ett gift som sakta dödar själen och släcker det inre ljuset. Vi hjälper ingen genom att utplåna oss själva eller fastna i den nedåtgående spiralen av negativ och mörk energi. Påverka det du kan och släpp taget om resten. Det du inte kan inverka på kommer någon av dina medsystrar eller medbröder att utföra. Alla är vi på den plats vi ska vara på och det är något som vi måste ha tillit till. Många ljusarbetare arbetar i mörkret för att tjäna ljuset och har gjort det under väldigt lång tid.
  • ”Lura mig en gång, fy skäms på dig. Lura mig två gånger, fy skäms på mig” är ett arabiskt talesätt som säger en hel del”. Har en person nära dig svikit dig för tredje gången med samma dåliga ursäkter och dåliga beteende som innan ska du släppa taget om. En del människor vill inte se sina försakelser och det spelar ingen roll hur mycket du än försöker få dem att inse hur sårad du blir av deras handlingar. Det kommer en tidpunkt när inga förklaringar längre är nödvändiga. Du är inte skyldig någon någonting som gång på gång svikit dig. Du skapar din egen lycka, du kan välja vilka personer som ska vara nära dig i ditt liv.

Ljus, kärlek och flöde önskar jag er

© Diana Sjöbeck

8 svar till “Lär dig njuta av livet”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.