Valmöjligheter är något vi alla har

Andligt uppvaknande med Diana Sjöbeck
Må du vandra på stjärnbeströdda stigar på din resa genom livet…

Tror vi verkligen att lidandet på jorden ska upphöra genom att enbart skicka ljus och kärlek? Andliga skygglappar stoppar inte lidandet, smärtan och förödelsen på denna planet som en del av oss älskar. Dessa empatilösa handlingar kan endast upphöra när vi reser oss upp och börjar sätta gränser mot det som inte är kärleksfullt.

Vi kan inte stoppa huvudet i sanden och önska att problemen försvinner eller att någon yttre kraft från ovan ska komma och fixa våra problem åt oss. VI lever på denna jord, VI är alla en del av denna jord och det är upp till OSS att börja ta ansvar för hur VI vill ha det.

Har du en innerlig önskan om att hjälpa dem som har ont, de som sörjer, de som har det svårt? Har du en önskan om att sprida positiv och kärleksfull energi samtidigt som du gör någonting aktivt? Vågar du stå upp mot orättvisor, fördomar och hjälpa de svaga och förtryckta genom att ge dem en röst? Det finns väldigt mycket du kan göra på egen hand och tillsammans kan vi uträtta mirakler. Under hela min livstid har jag på ett eller annat sätt tagit strid mot orättvisor och förnedring även om mina goda intentioner ibland exploderat mig i ansiktet. Har mött alla möjliga typer av människor under min livstid och lärt mig mycket, på gott och ont. Vi ser på livet ur olika synvinklar och har olika svar på vad livet handlar om. Allt detta vet jag och allt detta förstår jag, men det finns en del saker i livet som vi faktiskt alla kan vara med om att påverka.

Denna artikel skriver jag utifrån de möten med människor som inte vill se sin del i det kollektiva skapandet, det som berör oss alla på olika sätt och på olika plan. En del människor anser sig stå utanför det som sker, på denna jord, för att de är högt andligt utvecklade eller för att de helt enkelt känner sig separerade från oss andra dödliga på denna jord. De finns här för att sprida ljus och kärlek genom sina andliga skygglappar och tar inte ställning mot det som sker. Lidandet är enligt dem självförvållat och de tar inte ställning mot dessa frågor eftersom det skapar karma. Sen har vi den typen av människor som helt enkelt inte bryr sig, som tror sig stå över allt annat liv (bara för att de är människor eller en bättre ras av mänskligheten i helhet). Deras hjärtchakra är fullständigt blockerat. Genom att inte våga ta ställning eller sätta gränser accepterar de det som pågår och därför blir det inga förändringar, eller så kommer förändringarna väldigt långsamt. Jag menar inte att hela ansvaret ligger på dem, jag menar att vi alla har ett ansvar och att vi alla måste samarbeta för att det ska ske några förändringar.

Vi måste inse att vi alla är en del av det som pågår i denna värld. Men vad kan vi aktivt göra då för att förbättra situationen på jorden? Var och en får göra det bästa de kan utifrån den situationen de befinner sig i. Du kan t.ex. sluta handla billigt kött som bidrar till mer lidande för djuren, du kanske inte behöver äta kött varje dag. Du kanske kan sluta handla kläder som bidrar till fler svältlöner, sluta köpa produkter som tagits fram genom plågsamma djurförsök, sluta köpa frukt och grönsaker som genmanipulerats och besprutats med gud vet vad. Köp mer av det som är kravmärkt och närodlat. Sluta köpa färdiglagad mat som innehåller skräp i alla dess former såsom smakförstärkare, konserveringsmedel osv. Sluta köpa allehanda mediciner i förebyggande syften som främjar läkemedelsbolagen till att få fram ännu fler mediciner med ännu fler biverkningar. Sluta köpa skor och kläder med pälsdetaljer, dessa djur har oftast skinnats levande, det finns fina pälsimitationer. Du kan säkert komma med ännu fler förslag, bidra med det du brinner för.

Du kan göra mycket genom att ställa krav, fråga och ta ställning. Ju fler vi är desto större makt har vi att påverka och tvinga jättarna att buga sig för oss och inte tvärtom. De som vill kan givetvis också fortsätta att fokusera sig på glädje och kärlek eftersom deras välbefinnande enbart handlar om att stryka deras EGO medhårs och strunta i allting annat. De kan ta på sig sina andliga skygglappar och hävda att det inte är deras problem att andra människors och djurs inre mörker drar ner dem i skiten. Det är inte deras problem att människor med mycket makt och pengar kan kringgå lagar och komma undan med brottsliga handlingar på bekostnad av andra människor, djur och natur. Sen får vi inte glömma alla dessa vackra och framgångsrika människor, som visas i en ständig ström på TV, och som många sponsrar genom att köpa deras produkter och som i sin tur uppmuntrar till mer lidande. Dessa vackra och framgångsrika människor som många gånger är förebilder till barn och ungdomar, väldigt trevligt eller hur? Vi har makten att påverka mycket genom att aktivt välja det som är bra och välja bort det som är dåligt. Krig, svält och våld i alla dess former kan upphöra redan imorgon om vi alla bestämmer oss för det, gör ett aktivt val genom att inte acceptera dessa handlingar längre.

Andligt uppvaknande med Diana Sjöbeck
You can never solve your own problems by transfering that respnsibility on someone else.

Som ljusarbetare anser jag att det är både kärleksfullt och nödvändigt att sätta gränser mot all form av förtryck, orättvisa och lidande. Att stoppa huvudet i sanden eller lulla omkring bland molnen gör inte att problemen försvinner. Jag är väl medveten om att jag är obekväm i min syn på saker men det är bättre att göra någonting än inget alls. Det värsta av allt är, och jag har skrivit om detta för några år sedan, att det finns personer som påstår att människor som blir mördade, våldtagna, torterade, utsatta för krig och svält på något plan själva drar det till sig genom sitt eget inre mörker. Men vad bra då, då kan de fortsätta att skicka ljus och kärlek och vara lika passiva som alltid för det har ju verkligen gjort stor nytta för världen. Jag förstår bara inte vad syftet med deras närvaro här på jorden är då till för? Sen finns det de som inte tror att mörker och ondska existerar i världen heller men jag antar att de alla är blinda för någon annan förklaring har jag inte.

Jag påstår inte att vi ska tvingas att gå mot vår natur eller övertygelser men om t.ex. en övertygelse inte hjälper ett problem, som vi alla delar, är det kanske dags att göra någon form av förändring. Om du höll på att drunkna, skulle du vilja att någon hjälpte dig? Skulle du uppskatta att någon sa till dig vid det tillfället att det är ditt eget fel och inte hjälpte dig? Om någon skulle misshandla eller våldföra sig på ditt barn skulle du stå och titta på eller? Jag menar, att enligt dessa människor, är det ditt barns val på något plan att bli utsatt för detta. Jag accepterar inte denna passivitet och andliga arrogans från människor som faktiskt borde veta bättre. Vi måste alla göra förändringar inom oss, det stämmer, men vi måste också sätta gränser och beröva förövarnas frihet tills de inser att det de håller på med inte är kärleksfullt.

Det spelar ingen som helst roll vilken människa det är, vilken status de har, om de är politiker, bankirer, kändisar eller städare. Tänk bara på detta: om alla soldater i hela världen skulle bestämma sig att vid ett visst klockslag lägga ner sina vapen och gå därifrån, kommer alla krig att upphöra. Om alla slutade köpa kött som kommer från de stora köttindustrierna skulle de gå i konkurs. Om alla slutade köpa produkter som uppmuntrar till fler djurförsök skulle de vara tvungna att stänga ner dessa vidriga och plågsamma laboratorier, de behövs inte. Vi har makten att avgöra vilket typ av liv vi vill ha på denna jord, vi är många och de är få, tänk på det. Gör någonting, vad som helst och i den mån du kan men sitt inte bara och gnäll och tro att det är någon annans ansvar att göra det åt dig.

Vänligen dela tack

© Diana Sjöbeck

6 svar till “Valmöjligheter är något vi alla har”

  1. Tack för allt det fina du skriver o berättar ❤ känner igen mig kära ljussyster ❤ Diana 🙂 delar om det går bra ? ❤ änglakramar ❤

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.