Det är inte alltid lätt att vara människa

Befrielse från EgotVill du ha empati för din egen situation, specifik händelse eller mående? Självklart vill du det! Men du… det vill jag också.

Ibland händer det att jag inte har något uppmuntrande att säga till dig eller visa ett engagemang för ditt liv. Men det kanske beror på att jag är trött, har ont, har egna bekymmer och själv inte mår så bra.

Ibland önskar jag att du kunde se tårarna bakom de tappra ögonen och innerligt vill trösta och lyssna på mig också, lite då och då.

Jag är inte perfekt, jag gör en del misstag precis som du, och vill ha en gnutta förståelse när saker och ting går fel.

Livet har i visst avseende gjort mig lite hård och intolerant mot människors dåliga beteende. Jag kan förlåta det mesta, med lite tid. Jag gör mitt bästa utifrån där jag befinner mig och med den vetskap jag har till hands.

Jag älskar att vara öppen mot mina medmänniskor och varför skulle vi inte kunna vara det? Men mina svagheter har alltför många gånger utnyttjats och missbrukats av människor som stått mig nära. Det du säger i förtroende till mig, stannar hos mig, för alltid. Säger jag något till dig i förtroende bör det stanna hos dig också. Behöver knappast poängtera att det förtroendet definitivt inte ska användas som ammunition mot mig om vi skulle gå skilda vägar eller få det slängt i ansiktet när du mår dåligt.

Jag är för det mesta stark, axlar många bördor och ansvar. Vänd mig inte ryggen bara för att jag vågar vara svag, lite då och då. Jag säger oftast vad jag tycker och tänker, när jag blir tillfrågad. Bli inte arg eller ledsen för att jag är sann i mitt hjärta. Tar du illa vid dig ändå, fast du frågat och fått ett ärligt svar, känner du mig inte alls och då är det bättre att du går din egen väg. Jag kan inte alltid ge dig svaren som du vill höra och ärligt talat, varför ens fråga?

Du får väldigt gärna prata med mig och inte om mig om du anser jag har någon brist, någonting är fel på mig, enligt din tolkning, eller ett missförstånd uppstått. Jag uppskattar din ärlighet från hjärtat. Du hjälper mig att förändra det som inte är bra för mig eller att jag får möjlighet att be om ursäkt om jag gjort dig illa på något sätt. Men om du tiger och pratar om mig med människor som inte har med saken att göra, tyder det bara på att du är oärlig och feg vilket givetvis gör mig väldigt ledsen och besviken.

Bara för att jag inte alltid har ett behov av att prata om min sorg, smärta eller problem betyder inte att jag har ett perfekt och bekymmerslöst liv. Var inte avundsjuk på mig bara för att du har en illusion om mig och mitt liv. Kom ihåg att tankar skapar och det du skickar ut får du alltid tillbaka. När Karma söker upp dig bör du peka finger på dig själv istället för alla andra.

Det är stor skillnad på att döma och göra en bedömning av en situation eller ett beteende. Hur ska vi annars kunna förändra det som är i obalans om ingen vågar säga någonting? Nästa gång du dömer mig över vem och hur jag är ska du först ha levt det livet jag haft och om du fortfarande har något att säga, ska du säga det till mitt ansikte. Jag uppskattar din välmenande bedömning om mina handlingar eller mitt sätt att vara på. Din bedömning hjälper mig att växa och utvecklas medan ditt dömande enbart är elakt och felplacerat.

När jag brinner för något kan jag bli väldigt intensiv och ivrig vilket kan uppfattas som lite aggressiv av människor som inte känner mig. Jag är inte död och tänker inte be om ursäkt för mitt temperament. Jag är inte som du och kräver inte att du ska vara som jag eller någon annan.

Om du erbjuder din hjälp tar jag tacksamt emot den. Men hjälp mig när jag verkligen behöver det och inte när du har tid eller lust om 3 eller 6 månader. Erbjuden hjälp ska inte behöva jagas eller påminnas om. Antingen ställer du upp eller så låter du bli.

Du vill att jag ska lyssna när du mår dåligt eller har något viktigt att berätta. Visa mig samma omtanke och respekt utan att avbryta mig för att prata om dina problem eller om ditt liv. Den ständiga ursäkten om att vara medveten om detta beteende och ändå fortsätta göra det, blir väldigt tjatig och meningslös efter ett antal år.

Jag avskyr att spela teater eller leka någon tankeläsare. Vi har en mun för att kommunicera med och vi har den inte enbart för syns skull. Har du något att fråga eller berätta kan du alltid kontakta mig. Men var snäll och släng inte ut krokar för att få någon reaktion som du ändå misstolkar utifrån dina illusioner. Var sann, var äkta och svårare än så är det faktiskt inte.

Om jag drar mig undan, för en tid, handlar det inte om att jag inte älskar dig eller inte har tid för dig. Jag behöver perioder av ensamhet för att ta hand om mig själv, fylla på energi och lyssna på mitt inre. Vi fyller på vår energi på olika sätt och det är inget konstigt med det.

Hörsägen, skvaller och påstådda dialoger från tredje part är inte samma sak som att höra det från min egen mun. Om du hört något som påstås komma från mig ska du först prata med mig för att kontrollera om det är sant. Tar du godtroget emot något från andra som är falskt angående mig eller dig, berättar det mer om vem du är än om vem jag är.

Vill du ha en vän som plockar fram dig ur byrålådan endast när det passar dem? Nä, trodde inte det… och ärligt talat vill inte jag det heller.

När vi mår dåligt kan vi många gånger inte ta till oss all information och därför uppstår missförstånd. Vi är helt enkelt inte mottagliga till 100 % när vi är ledsna, har ont eller är arga. Om du upplever att något har sagts vid dessa tillfällen och som gör dig olycklig, kanske du ska få det klargjort, innan du sprider din tolkning vidare till andra.

Tid är något som är lika långt för oss alla. När jag ger av min tid till dig, för att lyssna eller hjälpa dig, avsätter jag min egen tid som jag annars skulle kunna lägga på mig själv eller min familj. Detta gör jag av kärlek och för att jag bryr mig om dig. Nästa gång du anser att din tid inte räcker till för mig ska du komma ihåg den hjälpande handen som sträcktes ut när ingen annan fanns där.

Du uppskattar lojalitet och vänner som håller din rygg fri. Vänner som slåss för dig när du inte kan det själv eller sätter stopp för illasinnat förtal och mobbning. Samma egenskaper uppskattar jag också, precis som du. Visa mig samma omtanke och respekt tillbaka om du förstår innebörden med ordet, lojalitet. Jag är nämligen en av dem som nämns i första stycket.

Det har funnits många människor som kommit mig nära för att stjäla av min kunskap, energi och insikter. Samtidigt som de bakom ryggen på mig, har spridit lögner om mig. Jag är medveten om detta, men kommer aldrig någonsin att vare sig peka ut dem eller konfrontera dem. Därför att all den sorten av energi slutligen kommer att förgöra sig på egen hand och det vill jag inte vara delaktig i.

Det finns inget mer kränkande än en dolk i ryggen från människor som stått oss nära och som fått mycket i kärlek. Men det spelar ingen roll, för i slutändan blir vi fria från de karmiska banden, såren läks med förlåtelsens kärleksfulla kraft och vi blir fria att leva ett annat liv, långt borta från dem.

Slutligen: Jag är endast en droppe i den kosmiska oceanen, en del av helheten. Universum kretsar inte runt mig, allting handlar inte enbart om mig. Jag förstår att jag endast är en bit av ett pussel. Jag förstår också att utan mig blir pusslet inte komplett. Samma sak gäller för dig, kära läsare. Vi hjälper varandra och andra att se var vi sitter fast i våra invanda mönster genom speglingar. Ingenting är hugget i sten, allt går att förändra, allt går att läka och förlåta. Inse att du är storslagen, att du har kraften att förändra och höja din personliga energifrekvens till oanade höjder.

Vänligen dela tack

© Diana Sjöbeck

2 svar till “Det är inte alltid lätt att vara människa”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: