Dina tårar kan läka din själ

SkuggornaIbland behöver du bli påmind om hur viktigt det är att visa dina känslor när du är ledsen, har ont eller blivit sviken. Du kanske har lärts att inte gråta, visa ditt lidande och sorg. Personer som behandlat dig illa har strypt denna hälsosamma ventil till självläkning och att vara i kontakt med ditt inre. Det i sig, är en stor sorg och jag önskar att jag kunde öppna en ventil inom dig och låta tårarna flöda. Du är trött på att visa dig stark och att ständigt försvara dig och vad du känner. Du är trött på en omgivning som inte förstår, hur det är att leva ett liv med ett tyst skri som fastnat i halsen. Ytterst få förstår vad det innebär att bli hjärntvättad och tränad till att inte visa sina äkta känslor.

Jag vet vad denna kamp innebär och att du har kommit en bra bit på vägen. Vill påminna dig om att många blockeringar kan frigöras med tårarnas hjälp. De minnen du har, som är förknippade med lidande, måste befrias och läkas en gång för alla. Livet kan inte levas till fullo så länge du har vidöppet sår inom dig. Tårar, dessa salta varma ädelstenar, som har stor läkande kraft. När tårarna väl har släppts ut, kan de omvandla det mest fasansfulla lidandet till kärlek, djupare insikter och förlåtelse. Tårar är en gåva som frigör blockerad energi och du får möjlighet att fylla dig med positiv kraft och styrka. Livet är i sanning inte alltid lätt. Varför väljer du att vara kvar på den punkten i livet när dina lidanden föddes? Varför tillåter du att ditt förflutna överskuggar din strålande själ?

De flesta går omkring i en dvala, där illusionerna omväxlar varandra. Det är deras val och även om majoriteten av människor väljer att leva i illusioner och upprepa tröttsamma gamla mantran, som de i grund och botten inte tror på själva, behöver inte du göra detsamma. Ett steg framåt, två steg tillbaka är bättre än att stå stilla. Efterhand ändras även de välbekanta stigarna och nya träder fram ur slöjorna. Detta vet jag med all säkerhet, från djupet av mitt hjärta.

Att bli hel innebär att aktivt arbeta på att läka sig själv som människa. Det är en process, det är ett smärtsamt arbete men måste göras oavsett, om viljan finns. Ta ett aktivt val, genom att vägra leva ditt liv genom det förgångna. Ta ett beslut som hjälper dig att växa personligt och andligt till högre nivåer. Sluta gömma dig i skuggorna från det förgångna. Det som har varit, har varit och kan inte göras ogjort. Det enda som räknas är: vad du skapar i ditt liv från och med nu.

Vänligen dela tack och ge gärna lite feedback om du har tid ❤

© Diana Sjöbeck 2013/2016

4 svar till “Dina tårar kan läka din själ”

 1. Jag vet en gång en väninna frågade mig upprört om sonen såg att jag grät.
  Mitt svar var . Ja det gör han ibland. Hon tyckte det var förfärligt. Mitt svar var att när han frågar så svarar jag helt enkelt att jag är lessen för att tex någon hade varit elak, om det nu var en sådan situation.
  Att vara lessen och gråta tillhör livet. Precis som skrattet när vi är glada.
  Jag har oftast väldigt nära till skratt men blir lätt även rörd till tårar.
  Idag är min son 23 år. En dag kom hans flickvän och sa. Han grät inatt. Jag blev helt ställd.sa hon. Men ändå skönt att han kan släppa ut det.
  Och. Jag tyckte det kändes gott. Han är lite orolig över min hälsa nu då det är lite tufft. Han är den vanlige lite småtuffe här. Men….Han har lärt sig att vi måste släppa ut tårar.oron och det vi bär på 😊
  Tack för det du skriver

  Gilla

 2. Tack Diana!
  Så sant om tårar, visst gör det ont, så otroligt ont. Men jag förstår vad som kommer efter tårarna. Jag håller med det är värt det.
  Tusen tack för allt du skriver.
  Johanna

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: