Några små funderingar del 2

Hej alla vackra själar
Denna artikel är min sista för i år och av hela mitt hjärta önskar jag er alla en fortsatt trevlig resa genom livet.

Ångra aldrig att du älskat och givit av dig själv även om du inte fått samma omtanke och kärlek tillbaka. Du härstammar från kärleken och dit kommer du att återvända. Människor med stort hjärta ångrar inte att de älskat, de kan endast ångra att tiden inte räckt till för att älska och sprida av sin kärlek ännu mer.

Jag vet att jag inte vet allt och ju mer jag lär desto fler frågor vill jag ha svar på. Jag vet att denna verklighet är min egen och att det jag upplever, inte är samma som din. Jag vet också att bortom denna verklighet finns det återigen mycket jag inte förstår eller vet någonting om, därför finns det mycket kvar att lära. I all enkelhet är Universum en droppe i havet men droppen är inte på något sätt separerat från havet. När de två möts, vet de i den stunden att de två är Ett. I den stunden finns inga Du och Jag, Den eller Det. Det enda som finns är ljus, kärlek och enhet. Där på den platsen kommer våra själar att sammanstråla och i den stunden är vi alla likvärdiga, älskade och lyckliga.

Var alltid nöjd med alla dina framsteg som du gör när det gäller dig själv. Fira, var stolt över den du är och kommer att bli. Dina framsteg är det kanske inte många som förstår, respekterar eller värdesätter men det spelar ingen roll. I slutändan handlar det om att kunna leva med sig själv oavsett vad omgivningen tycker och tänker.

I det mest outgrundliga djupet av förtvivlan finns det alltid en ljusglimt. Ett leende som inger ett hopp, ett ord som ingjuter styrka och en förståelse från en medmänniskas blotta närvaro kan skingra de mörkaste skuggorna. Ord är ibland överskattade när energin från kärleken berör ditt inre.

Tystnad och nonchalansIngen konflikt kan lösas genom tystnad, inga problem kan lösas genom ignorering eller projiceringar. Subtil energi som har sin grund i negativ och destruktiv tanke eller känsla kommer slutligen att enbart förgöra sig själv. På vägen fram till den insikten, skapas många hinder och blockeringar som inte någon annan förtjänar. Den klenmodige kommer alltid att försöka hålla sin rygg fri genom att ta på sig martyrmanteln och idogt beklaga sig hos dem som det inte berör. Men det kommer en tidpunkt när den kärleksfulla klarheten dånar som en blixt från klar himmel och dessa småaktiga beteenden och mönster grusas till intet.

Det sägs att sanningen alltid är bättre än en lögn. Men när själen lider och minnen är dolda bakom tunga slöjor av skuld och skam, måste sanningen komma fram i små doser. Sinnet är skört i den människan som styrts av lägre frekvenser och då är hela sanningen inte direkt den rätta vägen att gå. Allting har sin mening, allting har ett syfte även om Egot vill någonting helt annat. Är viljan till att ha rätt mer viktig än viljan till att hjälpa någon läka sina själsliga sår? I konflikter som uppstår vill Egot alltid ha rätt men det är sällan Egot vill inse att den varit medskaparen i det som skett. Tänk att den som aldrig visar omtanke, kärlek, respekt och bekräftelse till sin partner eller vän, vaknar en dag och undrar varför den plötsligt blivit övergiven.

Varje sekund tickar livet vidare oavsett hur vi än mår eller var vi sitter fast. Tiden står inte still bara för att vi gör det. En dag vaknar vi och inser att flera år har tickat oss förbi medan vi fortfarande står på samma plats. Det är upp till oss att ta tag i våra liv, göra de förändringar som behövs, släppa taget om det som inte går att lösa och börja skapa bättre förutsättningar för vårt eget välbefinnande. Livet är inte alltid lätt men vi som är här har långt många fler möjligheter än vad andra har i världen. Vi ska frigöra oss från vårt mentala fängelse, våra emotionella bojor och börja LEVA. Tempus fugit…

Vänligen dela tack

© Diana Sjöbeck & Draksjälarna

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.