Andlighet är Kärlek – Andlighet är att ta ansvar för sin energi

ModMånga sorters människor gömmer sig bakom ordet andlighet. Men kan någon kalla sig andlig och i samma andetag ifrågasätta andras val i livet eller leka någon form av moralpolis? Alltför många människor lägger mycket energi och tid på alla andra, istället för att titta inåt, på sig själva. Det är i vårt inre som vår andliga resa påbörjas, den resan som ger oss verktygen till att utveckla vår medmänsklighet, kärlek och empati. Bakom varje människas handling finns alltid en orsak och det är inte upp till mig att avgöra om det är rätt eller fel. Jag har alldeles för lite insikt i andras liv för att kunna ha åsikter. Vi vet inte allt om alla, vi känner till endast en bråkdel av vad som sker i andras liv och det är de sidor som de väljer att visa utåt. Så att ha åsikter, fördöma och tillrättavisa andras val i livet är för mig mycket märkligt och högst oandligt eftersom nu denna artikel handlar om detta tema.

Vi som är mediala eller intuitiva är länken mellan det himmelska och jordiska. Vårt främsta syfte är att förmedla budskap/vägledning från ovan samt hjälpa våra medmänniskor så gott vi kan och det är allt! Önskar bara att fler människor kunde inse denna enkla sanning på egen hand. Andlighet är också förmågan att förena sig i en gemenskap där KÄRLEKEN är den gemensamma elementet. Det i sig innebär att frigöra sig från destruktiva mönster, dualistisk världsåskådning och andlig överlägsenhet.

En del anser att medfödda gåvor skall det absolut inte tjänas pengar på. En del ser sina gåvor som ett ljusarbete och självklart skall det kosta lite för att det är ett utbyte av energier. En del anser på fullt allvar att det är fult, särskilt om inget diplom finns och att de som tar betalt omedelbart bör anmälas. Konstigt nog glömmer de bort att många healing metoder har skapats och tagits fram av diverse människor som alla arbetar utifrån en ”universell energi”. Tänk vilket ypperligt tillfälle att kanske passa på att smutskasta och nedvärdera sina konkurrenter. Det som gör mig gråtfärdig är att jag vet, att många av dessa moralpredikanter själva har börjat på exakt den punkten där andra är nu. Denna inställning och brist på empati gör mig verkligen väldigt nedslagen eftersom jag vet att många på daglig basis kämpar med att hålla huvudet ovanför vattenytan. Medan politiker och högt uppsatta chefer skor sig på samhället, allting privatiseras till giriga företagare, miljarder förskingras, vår välfärd förstörs och alla våra utsikter till ett bättre liv grusas sönder finns det små Gestapo människor, iklädda andliga mantlar, som gör livet surt för sina medmänniskor för småslantar. Otroligt andligt, eller hur? Andlighet… nej det är det inte, men någon form av självbedrägeri är det. Jag antar att människor som ex. sångare, konstnärer, författare inte heller ska ta betalt för sina medfödda gåvor. Vilken tråkig plats världen blir utan konst, litteratur och musik. Lite mer fattigdom, kall och hård tillvaro är precis vad denna värld behöver mer av, eller vad säger ni? Mörkret arbetar väldigt flitigt med att förgöra ljuset och dess verktyg till detta arbete verkar växa för varje dag. Begrunda detta: ”Var kommer denna medfödda gåva ifrån?” Om någon tror att de är speciellt utvalda till att FÅ någon gåva, utan personligt engagemang och andlig utveckling, så lever de i en stor illusion. Ingenting kommer gratis till någon av oss!

Vi ger vad vi kan och gör det på olika sätt men att enbart ge utan att få någonting tillbaka är inte acceptabelt. Ordet TACK som uttrycks utifrån hjärtat är tillräckligt för ett utbyte av energi. Det måste finnas ett flöde i energierna för att saker och ting ska manifesteras. Enkelriktad energi är parasitisk, energidränerande och icke kärleksfull. Människor som vill ge bort sin gåva kan inte i samma stund beklaga sig över att de inte får bekräftelse. Martyrer gör så, de ger av sig själva och tycker sen synd om sig för att omvärlden inte ger dem kärlek, respekt och uppmärksamhet. Tanken har aldrig slagit dem att när de börjar värdesätta sig själva kommer också omgivningen att göra detsamma. De egoistiska människorna som aldrig ger någonting tillbaka kommer sakta att försvinna. Om någon anser att pengar är fult och ett nödvändigt ont kommer de ständigt att leva på kronor och ören. Pengar är energi och är en positiv energi om vi orkar tänka i dessa termer. Eftersom vi lever i en värld där pengar har betydelse i form av att vi betalar för att få tak över huvudet, mat, ström till spis, värme, kyl och frys är det inget att fnysa åt. Gillar ni inte läget, bosätt er i en mörk skog och lev era liv där bäst ni kan, men skona världen från era spydigheter eller ge er rätten att döma hur andra skall leva sina liv. Det finns ett överflöd av allt i denna värld och det finns några få som skor sig på majoriteten av befolkningen. Detta har vi gått med på och då är frågan: ”Vad kan vi gemensamt göra för att denna orättvisa fördelning skall upphöra?”

De s.k. andliga jantelagsmänniskorna finns det gott om överallt. De sitter på sina höga hästar och har åsikter om hur andra skall leva sina liv och att; de minsann erbjuder sina tjänster gratis eftersom de fått sina gåvor. De har däremot brist på empati, ödmjukhet och förståelse för sina medmänniskor trots sin s.k. visdom och medialitet. Men jag antar att den dagen kommer när de blir arbetslösa, blir utförsäkrade, inte får jobb någonstans att de inser varför en del tar betalt för sina tjänster, för sån är verkligheten för väldigt många ljusarbetare. Självklart finns det en anledning till allt detta och jag kan se den röda tråden i detta sammanhang. Tanken skulle aldrig falla mig i att sätta krokben för någon eller sprida information om dem som bokstavligen gör människor illa, som utnyttjar människors sorg och öppenhet och som jag vet inte samarbetar med kärleksfulla energier i den andliga världen. Jag vet att denna typ av energi slutligen kommer att förgöra sig på egen hand. Alla får vi skörda det vi sått, ingen går fri från sitt ansvar eller handlingar. Vad jag väljer att lägga fokus på är att sprida ljus, kunskap och kärlek till dem som vill lyssna.

Vara medvetenOrdet andlighet betyder tydligen olika saker för olika människor. För mig har andlighet alltid handlat om att bli bättre människa på alla sätt som det går. Som ljusarbetare har jag en uppgift att hjälpa andra så gott som jag kan, med dem verktygen jag har till hands. Det handlar om att tala utifrån mitt hjärta och tillåta min själ uttrycka sig genom kärlekens olika språk. Det innebär att även om jag går jordiska utbildningar för att vara en länk till de andliga världarna, behöver det inte innebära att jag har kontakt med kärleksfulla källor. Tror ni verkligen att våra medhjälpare och andra väsen bryr sig om vilka jordiska kurser jag gått eller att jag har ett diplom bara för att människor kräver det av mig? Kontakten till Universums mångfald går inte genom en pappersbit, den pappersbiten är inte värt ett dugg. Vad dessa högre väsen är intresserade av är hur jag är i mitt hjärta, vad jag står för, hur jag använder min energi och i vilket syfte. De kan också välja att stänga ner min kontakt till dem om jag skulle missbruka den kunskapen jag har i dag. Det är de som väljer att stå vid min sida och inte tvärtom när jag ex. ger healing till andra eller renar dem från negativa energier. Det innebär att jag måste ha ansvar för all min energi och att jag aldrig kan hjälpa någon om jag själv är i obalans eller inte mår bra. Det spelar ingen roll vem jag samarbetar med eller ber till när jag ska utföra ett arbete. Jag är ett verktyg, jag är länken och om verktyget är smutsigt kan det inte göra ett bra arbete. Tro vad ni vill, talar enbart utifrån mina erfarenheter och delar ni inte den tron är det upp till er. Följ ert hjärta och vägledningen ni själva får, vi har alla olika uppgifter.

Vägledare och guider kommer och går hela tiden så länge jag har en inre vilja till att förändra mig, utveckla mig och växa i allt det som definierar mig som människa. Jag säger INTE att utbildningar är fel, jag säger att en pappersbit inte bevisar att någon automatiskt är lämplig att hjälpa andra människor. All kunskap kan användas i gott eller ont syfte beroende på människan. Det är viktigt att förstå detta. Många har allehanda kurser som ett försörjningssystem, där både healers och medium spottas ut på löpande band, ett litet diplom skrivs ut och allting är frid och fröjd. Samma sak gäller även dem som har naturliga gåvor, de kan också missbrukas på olika sätt. Lite då och då ringer människor till mig för att beklaga sig över att deras liv försämrats på grund av någon andlig utbildning eller att någon de anlitat, för att få hjälp, inte har fungerat. Tusentals kronor har de investerat i att bli hjälpta, rensade, healade osv. och livet blir bara allt värre och de mår allt sämre. Jag förstår ärligt talat inte detta fenomen. Hur kan detta vara möjligt om nu alla arbetar genom kärleksljuset? Alla måste ha ett ansvar, terapeuten liksom kunden. Det finns kunder som ständigt beklagar sig över terapeuter de själva anlitat. De följer inte råden, de ignorerar budskapen, lyssnar inte på svaren (eftersom de inte vill höra det som sägs), arbetar inte ett dugg på att förändra sina mönster eller gör absolut ingenting för att hjälpa sig själva. Ingenting kommer trillande ner från himmelen utan vårt eget personliga engagemang och vilja. Det finns gott om människor som ständigt saboterar sina liv på egen hand och vill inte ta ansvar för det. Visst är det enklare att ideligen komma med ursäkter och allmänt missnöje än att ta tag i saker och ting själv.

Många tror att bara för att de har en naturlig talang att de genast ska hjälpa alla andra. De inser inte att de först och främst måste hjälpa sig själva, få en djupare insikt i de lärdomarna de fått, integrera dem i livet, sitt innersta väsen innan lärdomen används för att hjälpa andra. Viss kunskap krävs för hur jag ska rena och rensa mig själv, hur jag bygger upp ett beskydd omkring mig och andra, veta vilka väsen jag egentligen har kontakt med även om de ger ett intryck av att vara änglar, uppstigna mästare eller vad de nu kallar sig, hur jag tar mig förbi de tyngre dimensionernas slöjor där allt inte är gott och kärleksfullt, hur energi manifesteras samt varför och, den viktigaste lärdomen som är, att aldrig arbeta utifrån sitt EGO. Bara för att vi läser en bok, full av visdom, gör oss automatiskt inte till mästare. Viss livserfarenheter och insikter krävs för att förstå vad det hela handlar om. Jag är inte allsmäktig eller allvetande, även jag kan ha fel ibland och jag gör en del misstag. Jag vet att jag inte kan hjälpa alla, jag inser att jag blott är en människa av kött och blod. Jag har full tillit mitt ljusarbete som jag utför, tillit till mina guider och vägledare, de är mina bästa vänner, familj och lärare. Men resan fram till den punkten där jag är i dag har till stor del handlat om självinsikter, personlig självkännedom och ett inre arbete som sträckt sig över många år.

En av de värsta mänskliga beteenden är när andliga människor (som också ibland varit ens vänner), som påstår sig vara mediala, intuitiva eller känsliga, missbrukar sin kunskap i ett negativt syfte. Detta gör de genom att ljuga, manipulera och sprida en hel del skitsnack om andra som arbetar med liknande arbeten som de själva. Detta har jag personligen upplevt många gånger. Min filosofi är att allt vi sänder ut, i form av tankar, känslor, ord och handlingar, är energi och den energin är skapande. Den energin påverkar oss alla på gott och ont, blockerar och orsakar obalanser på olika plan i livet. Varför? Av den enkla orsaken att vi alla är sammankopplade på ett energimässigt plan. Den viktigaste frågan bör istället vara: ”Varför finns behovet av att kränka och sprida osanningar om andra?” Människor gör detta av olika anledningar som ex. projicera sin skuld, dåliga samvete och oärlighet på andra, få andra människor att titta i en annan riktning för att undvika att någon ser igenom dem, de är konflikträdda, har inget av värde och sanning att säga till personen de pratar illa om, de utnyttjar systematiskt andra mediala människor för sin egen vinnings skull och för att stjäla andras visdom genom att spela ut sin påstådda offermentalitet och att all världens olycka alltid drabbar dem. Denna manipulation är så långt ifrån den kärleksfulla energin eftersom den på ett medvetet plan är planerad och blivit en del av deras mönster. Nu tycker då en del att det är konstigt att jag lägger ner tid och energi på att skriva om förtal, men detta är ett stort problem som drabbar människor varje dag. Om inte detta problem hade funnits skulle vår tillvaro varit mycket enklare på alla sätt och viss, både fysiskt och energimässigt. Trots denna kunskap väljer andliga människor att göra precis tvärtom, vilket för mig är oandligt och oansvarigt. Jag tycker att människor som kommit en bit på vägen i sin andliga utveckling faktiskt borde veta bättre. De har ett större ansvar än dem som påbörjat sin andliga resa eller tillfälligt är vilse i livet. Alla har vi varit ”unga” i vår andlighet. Många misstag har gjorts genom tiderna. Misstagen har lett oss till erfarenheter som i sin tur har givit oss kunskap. När väl kunskapen finns kan inte misstagen bortförklaras eller ursäktas.

Andlighet handlar också om att bemöta människor där de befinner sig i livet. En del människor går till många medium tills de fått svaren de vill ha och nedsvärtar alla andra för att de helt enkelt inte vill se var de sitter fast eller förstår budskapen de får. För att hjälpa någon måste den personen vara öppen för den hjälpen, lyssna till sitt inre och råden som förmedlas. Vilka beslut de därefter än tar, är helt och hållet upp till dem själva och detta måste vi ödmjukt respektera. Deras val, deras beslut och de får själva leva med dessa konsekvenser. Med andra ord, faller det inte under mitt ansvar att peka finger och döma deras handlingar. Allting annat överlämnar jag till de högre makterna, den Universella rättvisan, Karma eller vad ni nu vill kalla det. Är det inte dags att ordet andlighet börjar praktiseras och inte bara förblir ett vackert ord som det talas om?

Vänligen dela tack

© Diana Sjöbeck

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: